Uden at have en bachelor eller kandidat i spåkundskab forudser vi, at det bliver intenst, hektisk og yderst spændende, når Portugal hjemme tager imod Sverige i den første af to af afgørende VM-kvalifikationskamp. To af verdens bedste fodboldspillere står overfor hinanden, og vi tager et kig på kampen i kampen: Zlatan Ibrahimovic mod Cristiano Ronaldo og ikke mindst Vapor IX CR7 mod Vapor IX HiVis.

Som d'herrer Zlatan og CR7 spiller for tiden, er det svært at forestille sig at aftenens kamp ikke bliver underholdende Både Zlatan og Ronaldo er i en forrygende form, og de kæmper ugentligt for at overgå hinanden i vanvittige genialiteter i Paris Saint-Germain og Real Madrid med hattrick og flotte mål.

I aften får de så lov at kæmpe om at overgå hinanden i en direkte duel, og udover at det bliver en kamp mellem to af verdens absolut bedste fodboldspillere, så bliver det også en duel mellem to udgaver af den samme støvle; Cristiano Ronaldos nye Nike Mercurial Vapor IX CR7 kommer til at stå overfor Zlatan Ibrahimovics Nike Mercurial Vapor IX Hi-Vis.

Nok lyder begge støvler navnet Mercurial Vapor IX, men der er faktisk et par forskelle. Specielt på overdelen. Cristiano Ronaldos signaturstøvle Nike Mercurial Vapor IX CR7 har en overdel, der er lavet af de japanske specialister fra Teijin, der har disket op med en læderemulerende mikrofiberoverdel til den portugisiske stjerne. Til Zlatan Ibrahimovic og Nike Mercurial Vapor IX Hi-Vis har Nike brugt fuldstændig samme OLM12-mikrofiber fra Teijin, hvor hvor overdelens finish i stedet er lavet med det nyudviklede SpeedControl, der skal give øget greb i bolden ved hurtige driblinger.

Selvom de nok ser forskellige ud er der naturligvis mange områder på støvlerne, der er fuldstændig identiske. Sålen på både Ronaldo og Zlatans fodboldstøvle er dedikeret til at sikre et godt greb i banen, men også maksimal acceleration og fart. Knopperne er lavet til at penetrere jorden og sikre en hurtig kraftoverførsel, så både CR7 og Zlatan kan få optimale forhold til at sætte en mand med et hurtig retningsskifte.

Det er ikke lang tid siden, at den nye Nike Mercurial Vapor IX CR7 blev lanceret, men på kort tid har den formået at opfylde forventningerne. Nike sendte en fodboldstøvle på gaden, der ikke kendte nogen grænser, og med de univers-inspirerede farver på fødderne har Cristiano Ronaldo på det seneste bevist, at hans talent og formåen næsten er ligeså uendeligt som universet. I hvert fald har han været i forrygende form på det seneste og scoret mål, som vi andre tæller stjerner på himlen.

Du kan se meget mere til den nye Nike Mercurial Vapor IX CR7 lige her

Zlatan Ibrahimovic har i mange år været trofast dedikeret til Nike Mercurial-serien, og derfor var der nok også nogle overraskede ansigter, da han i sommers skiftede til Hypervenom. Det blev dog kun til et meget kortvarigt forhold, og nu er Zlatan genforenet med speedstøvlen Mercurial. På de seneste har Zlatan og Mercurialen i den grad også bevist, hvorfor de er så forbandet et godt par. Masser af mål, detaljer og forrygende fodbold har bevist, at Zlatan er en unik fodboldspiller, som lever op til Nike Mercurial Vapors potentiale.

Du kan se meget mere til Nike Mercurial Vapor IX Hi-Vis lige her

Lige meget hvordan vi vender og drejer det, så er der kun én af de to verdensstjerner, der komme med til VM. Derfor vil Nike måske også have det lidt vemodigt over at en af deres verdensstjerner ikke får vist fodboldstøvlerne frem til VM i Brasilien. I mange slutrunder har både Zlatan og Ronaldo ellers været et fremragende udstillingsvindue for Nikes Vapor-modeller. Senest ved EM i 2012, hvor både Zlatan og Ronaldo havde Nike Mercurial Vapor VIII på fødderne fra Nikes Clash Collection, som blev lanceret specielt til EM 2012.

Da der var VM i 2010 stod Nike og resten af verden i samme ulykkelige situation som nu, hvor man missede et VM med både CR7 og Zlatan. Sverige lykkedes ikke med at kvalificere sig, og dermed blev der ikke mulighed for Zlatan Ibrahimovic til at stikke poterne i Nike Mercurial Vapor Superfly II i den sydafrikanske varme. Det gjorde til gengæld Cristiano Ronaldo, der gjorde en god figur med Mercurial Vapor Superfly II Elite på fødderne i den umiskendelige Sølv/Orange farvevariant, som alle Nikes VM-støvler havde.

Skruer vi tiden endnu et par år tilbage havde vi igen en knivskarp EM-støvleduel mellem to Nike fodboldstøvler. Zlatan trak gladeligt i sine Nike Mercurial Vapor SL Brown Bag i Sort/lyseblå, hvilket var en del af startskuddet til trenden med støvlepakker til en slutrunde. Zlatans spillede i SL-modellen af Vapor IV, som ud over den obligatoriske carbonfibersål og -hælkappe også havde en læderinspireret mikrofiberoverdel. Vapor SL i den Sort/Hvid/Blå udgave kom i øvrigt aldrig på markedet, men blev kun lavet til Nikes proffer - hvilket også er derfor at vi "kun" har Vapor IV-udgaven herunder. Den holder nu stadig.

Samtidig med at Zlatan viste sin Mercurial Vapor SL frem, så kunne Cristiano Ronaldo som den eneste til slutrunden trække en anden og skarp farvevariant af Nike Mercurial Vapor IV på fødderne i kombinationen af grøn og hvid. Kort forinden havde Ronaldo spillet og scoret i CL-finalen mod Chelsea i Mercurial SL lavet udelukkende af carbonfiber - men til VM var han tilbage i sin normale Vapor IV.

Går vi længere tilbage til 2006 var der VM i Tyskland, og i hjemlandet for Adidas og Puma blærede Nike sig en smule ved at vise deres Mercurial Vapor III frem på fødderne af både Cristiano Ronaldo og Zlatan Ibrahimovic. Den tredje generation af Vapor bød for første gang på en mikrofiberoverdel fra Teijin, der var blød, tynd og smidig, og som holdt Vapor IIIs vægt nede på de dengang vanvittigt lave 196 gram.

Støvlerne, der i dag er ikoniske, blev lanceret i en sand perlerække af forskellige farver og ikke overraskende havde både Zlatan og Ronaldo valgt farver, der skarpt matchede nationalfarverne. Ronaldo havde fodboldstøvlerne på fødderne i den skarpe røde og hvide farvekombination, der matchede Portugals nationaldragt. Modsat havde Zlatan valgt den blå verison, der stod knivskarp til det blå/gule svenske sæt. Senere i turneringen skiftede Ibrahimovic godt nok til den Sort/Guld Vapor III, men spillede flest kampe i den Blå/Hvide Vapor III.

Tager vi turen hele vejen tilbage til 2004, så vil det nok en slutrunde som både Cristiano Ronaldo og Zlatan Ibrahimovic husker, men måske helst vil glemme lidt. Zlatan brillerede ved en fænomenal hælscoring mod Italien, men endte med at blive slået ud på straffe mod Holland. Ronaldo og Portugal gik hele vejen til finalen men endte med at trække nitten og tabte til upåagtede Grækenland. Dermed fik ingen af verdensstjernerne den medalje, som matchede deres Nike Mercurial Vapor II i Guld/Sort - som vi gerne hylder som en af de svedigste Vapor-farver nogensinde. Ronaldo var da også ked af det, som nogle måske husker...

Ved VM slutrunden i Brasilien kan maksimalt en af de to spillere drømme om guld og medaljer. Og hvordan det går i duellen mellem Zlatan og Ronaldo må tiden vise, men selvtilliden er i hvert fald på plads. I går tillod en reporter fra svenske TV4 sig at spørge Zlatan hvordan kampen mon ville ende, hvortil Zlatan svarede, at det kunne kun Gud vide. Reporteren pointerede herefter ganske rigtigt, at de jo var lidt svært at spørge Gud. Herefter kiggede Zlatan tørt på ham og konstaterede: "du snakker med ham nu"...

Vi får kun en af de to verdensstjerner Cristiano Ronaldo og Zlatan Ibrahimovic med til VM i Brasilien til sommer, og i aften får vi det første fingerpeg om, hvilke fodboldstøvler vi ikke kommer til at se i aktion. Tror du mest på Portugal og Ronaldo, eller Sverige og Zlatan? Og kan du bedst lide Ronaldos CR7 Galaxy eller Zlatans Hi-Vis? Du er meget velkommen til at smide en kommentar her, på Facebook og på Twitter.