Cristiano Ronaldos helt nye Nike Mercurial Vapor IX CR7 er blot en af flere støvler i en kollektion, der tæller indendørssko, kunstgræssko og flere takedown-modeller i god kvalitet samt mulighed for en masse forskellige knopper. Vi har samlet alle CR7 støvlerne og kiggger lige her nærmere på støvlerne.

Cristiano Ronaldo kender ingen grænser. Sådan lød det fra Nike, da den helt nye Nike Mercurial Vapor IX CR7 blev lanceret, og man må i sandhed sige, at Cristiano Ronaldo har levet op til det statement. Cristiano Ronaldo er en ustoppelig målmaskine, og det virker ikke til, at der er meget, der kan stoppe hverken Ronaldo eller de nye CR7 fodboldstøvler, der fås i flere forskellige modeller til fodbold på alle underlag. Vi har samlet CR7 støvlerne til en lille familiefest for at kigge nærmere på hvad der adskiller støvlerne fra hinanden.

Vi starter i toppen med Nike Mercurial Vapor IX CR7 der en støvle, der er maksimeret til at få det maksimale ud af enhver facet af spillet. Og det er ligemeget om man spiller på normale græsbaner eller om man har kastet sig ud ind i en kamp på en våg og tung bane. Uanset om støvlen er med FG-knopssystem eller SG-Pro-knopssystem er den designet til at være ligeså ustoppelig som Ronaldo.

Hvis du vil spille som Ronaldo, så kan du se meget mere til alle Nike Mercurial CR7 støvlerne lige her.

Med Nike Mercurial Vapor IX CR7 har ingeniørene hos Nike arbejdet med de absolut bedste materialer for at skabe en unik støvle, der skiller sig ud med komfort og touch på bolden. Overdelen er lavet af de japanske specialister fra Teijn, der har skabt en meget tynd mikrofiberoverdel, der emulerer læder. Den tynde Teijn-mikrofiber giver et skarpt touch på bolden og et komfortabelt fit, lidt ligesom man kender det fra læder.

Spiller man på normale græsbaner er der intet, der kan slå det klassiske FG knopssystem, som mange nok vil betragte som det normale. Knopperne på Vapor er udviklet med fart for øje og er dermed i tråd med støvlens DNA. Med de aflange knopper under forfoden med en V-formet knop i midten giver Vaporen et fænomenalt greb i banen. Samtidig er der kun to aflange knopper ved hælen, hvilket er med til at holde støvlens vægt nede.

Nogle gange bliver banerne dog særdels våde, og så får man ikke meget fat i underlaget med FG knopper. Der har man brug for nogle knopper med større kraft end plastikknopperne, og der giver SG-Pro knopssystemet et optimalt greb i banen med jernknopperne. SG-Pro knopssystemet har udover fem plastikknopper også seks skrueknopper af jern, der er placeret strategisk til at penetrere banen bedst muligt, når banen er våd og tung.

Hvis du vil spille som Ronaldo, så kan du se meget mere til alle Nike Mercurial CR7 støvlerne lige her.

Nike har også valgt at lave prisstærke alternativer til topstøvlen Vapor. Her er Veloce lavet udfra de samme tanker men med lidt andre materialer. Det er en støvle, som har samme lækre design, men som ikke har perfektionistens forkærlighed for den afgørende finesse. Til gengæld får man rigtig meget støvle for pengene, hvilket er en kvalitet i sig selv.

Overdelen er modsat Vapor ikke lavet i Teijn-mikrofiber. I stedet har Nike valgt at anvende det stærke og fleksible mikrofibermateriale GT Soft. Selvom det ikke er helt så let som Teijn-mikrofibermaterialet, så holder det på ingen måde støvlen tilbage, og det giver samtidig et glimrende touch på bolden og en god pasform.

Hvis du vil spille som Ronaldo, så kan du se meget mere til alle Nike Mercurial CR7 støvlerne lige her.

Skal man spille på kunstgræs, så er det næsten uundgåeligt at have en støvle med AG-knopssystem, og Veloce bliver lavet, så man kan være klar til kunstgræssæsonen. Støvlen er specielt beregnet til den hårde belastning fra underlaget, og den er lavet til at skåne led og knæ bedst muligt. Udover at sålen er blevet forstærket, så har den også langt flere plastikknopper, så man kan få bedre fat i underlaget. Alt i alt er der 19 store og små knopper, der sikrer en optimal trykbelastning.

Nikes Victory serien er næstbilligste model i Mercurial kollektion, men det betyder ikke, at man automatisk bør se bort fra den. Selvom materialerne ikke er ligeså dyre og forfinede som på både Vapor og Veloce, så er grundtanken bag støvlen den samme. Samtidig er designet ligeså ikonisk som på topmodellerne, og det er en særdeles prisstærk fodboldstøvle.

Victory modellen bliver i modsætning til Vapor og Veloce lacet som indendørssko. Dermed kan man også tage CR7 stilen med, når vejret bliver for koldt udenfor, eller man simpelthen foretrækker spillet på de små baner. Støvlen er opbygget med en tynd mikrofiber-overdel, der har fokus på fit og komfort.

Indendørsskoen har selvfølgelig en "non-marking" sål, der er lavet i et stærkt TPU materiale. Det giver på en gang god stabilitet og samtidig o står godt fast på trægulvet. Under sålen finder man en sildebensstruktur, der er udviklet til, at man kan lave hurtige retningsskifte og vendinger uden at miste fodfæstet.

Hvis du vil spille som Ronaldo, så kan du se meget mere til alle Nike Mercurial CR7 støvlerne lige her.

Spiller man på de helt korte kunstgræs eller grusbaner, så har Nike lavet en TF sål, der er specifikt beregnet til at få fat, selv når der ikke er meget at få fat på. TF står for Turf Ground og støvlen er beregnet til de helt hårde og korte baner. I stedet for egentlige knopper, som man finder på AG-støvlen , så er der i stedet riller, der løber på tværs af støvlen.

Den sidste serie i Mercurial kollektionen er Vortex-serien, der er Nikes billigste alternativ. Selvom støvlen har samme design som man finder på de andre støvler, så har Nike udvalgt de bedste af de billige materialer, de har kunne opstøve, for at skabe en fodboldstøvle med Ronaldos stil, men som er også er til at betale.

Støvlen er lavet med et syntetisk materiale, der ikke er ligeså let som Vapor, Veloce og Victory, men som stadig har fokus på et skarpt og præcist touch på bolden. Selvom man nok næppe ser Ronaldo trække i en Vortex-støvle, så er det en glimrende støvle, som der nok skal være masser af god fodbold i, uden at det trækker bunden fuldstændig ud af ens økonomi.

Med CR7 kollektionen er der masser af gode fodboldstøvler, der passer til ethvert underlag og enhver pengepung. Hvad synes du om CR7 støvlerne? Og synes du Ronaldo lige nu er verdens bedste fodboldspiller? Vi hører som altid meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.