Nike Inside small-sided: Buenos Aires

29.05.2015

Skrevet af Mathias

Forud for Copa America til sommer, har Nike rejst rundt i Sydamerika for at få en følelse af den helt specielle fodbold passion, som man finder over hele kontinentet. De har allerede været i Mexico City og næste stop er mindst lige så fodboldtossede Buenos Aires.

Argentina har altid været frontløber for international fodbold, og det er bestemt ikke et tilfælde. Folket i Argentina lever og ånder fodbold, i en en sådan grad, at det er blevet en vigtig del af nationens identitet. Det er også grunden til at de igennem årene har vundet mere end 25 internationale trofæer og eksporteret flere professionelle fodboldspillere, end noget andet land i verden.

Buenos Aires er epicentret for fodboldbesættelsen i Argentina. De kan ikke gå to meter, uden at se en af byens 10 bedste klubbers bannere, der blafre i vinden. Der er sågar nogle områder i den argentinske hovedstad, hvor huse er malet i lokalområdets klubfarver.

“Vi lever for fodbold her i Argentina. Det er på samme måde alle steder i byen, på hvilket som helst stadion. Når vi ikke er ude og støtte det vores hold, så spiller vi fodbold; på pladsen, på gaderne og i vores lokale klub - Fodbold er alt i Buenos Aires,” siger Pablo Varela, midtbanespiller, Centro Galicia de Buenos Aires.

I en hurtigt voksende metropol som Buenos Aires, så er plads en mangelvare, og det har gjort at udviklingen af small-sided fodboldspil er eksploderet. Det ubekymrede, men stadig meget kompetitive miljø, sikre de ideelle omgivelser så kommende stjerner kan blomstre, og at spillere i alle aldre, kan få deres fodbold-behov dækket.

Argentinske fodboldspillere er kendt for deres frygtløse tilgang til fodbold, og på den måde de gør krav på bolden, så de kan statuere et eksempel for andre. Unge spillere drømmer ikke om at blive klubbens topscorer, for dem er det den ultimative ære at blive holdkaptajn. Det er ikke noget der er grebet ud af den blå luft, men noget man kan takke indflydelsen af small-sided fodbold for, da det avler selvtillid og lærer dem at kæmpe for deres hold og dets fans.

En vindermentalitet er bestemt noget Argentina har, men det er også en utroligt vigtig attribut at have, når man er en nation der gør klar til Copa America, denne sommer. Man kan næsten forestille sig Mascherano, Tevez og de andre internationale stjerner lægge hjertet i alle nærkampene i en kampen på de små baner, da de var unge. Spiller du på de små baner, og har du bemærket om dit 11-mandsspil er blevet bedre på grund af det?