Nike Mercurial Superfly IV: Farverne af en moderne fodboldstøvle

20.02.2015

Skrevet af Jonas

Nike Mercurial Superfly IV har i den grad været med til at sætte standarden for moderne fodboldstøvler. Med Cristiano Ronaldo som den ultimative ambassadør har Nike skabt en fodboldstøvle, som ikke bare ser unik ud, men også er sin helt egen. 8 varianter, plus en helt eksklusiv variant til Cristiano Ronaldo er det blevet til indtil videre. Vi ser på dem her.

I 4 år havde Nike bygget det op. Lyttet til spillernes feedback, snakket med fysioterapeuter, eksperimenteret med prototyper indtil resultatet stod klar i foråret 2014. Og de kunne vel nærmest ikke have skrevet historien bedre selv. Med VM i Brasilien lige rundt om hjørnet var potentialet for eksponering uendeligt - og så endda med Cristiano Ronaldo som frontfigur.

Du kan gå inde og finde et udvalg af Nike Mercurial Superfly lige her

Mercurial Superfly er på mange måder en repræsentation af Nikes ambitioner til at lade innovation drive udviklingen. Shawn Hoy, som udgjorde en central rolle i udviklingsprocessen af den 4. generation af Superfly forklarer:

“Hvis du tænker på, hvad Superfly er kendt for, så er det kendt for revolutionerende teknologi og æstetik som verden ikke har set i fodboldstøvler. Og jeg tror at når man ser på denne støvle, så rammer det plet i forhold til både teknologi og udseende.” Og vi må jo bare sige at Shawn Hoy og Nike virkelig har ramt noget helt særligt med Superfly IV.

Det visuelle udtryk som Mercurial Superfly IV bærer rundt på har medbragt unikke muligheder for Nike til at udtrykke deres designmæssige kreativitet og det har siloen da også allerede været et klart bevis på. Udover 7 officielle lanceringer har Nike da også fundet plads til et par helt eksklusive par fra deres Black History Month kollektion. Og nej det er desværre ikke en model vi fik fornøjelsen af at sælge. Parret her har vi lånt af en af vores passionerede støvlesamlere, som bare ikke kunne leve uden et par af disse BHM Mercurial Superfly på hylden.

Og at Cristiano Ronaldo er den ultimative ambassadør af Superfly har Nike da også understreget hele fire gange, med to varianter, som kun Cristiano Ronaldo blev tildelt æren af at spille i, samt to signaturstøvler. Desværre har vi indtil videre ikke kunne få fingrene i hans seneste Ballon d’Or støvler. Men den står absolut på vores liste over ting, som vi skal have fingrene i inden vi lægger os i graven.