For nylig var vi med til den globale finale i Nike Chance, der foregik på St. George’s Park i England, hvor det engelske fodboldforbund holder til. Her havde 29 unge spillere muligheden for at vise, hvad de duede til - og til de bedste var der en plads på Nike Academy. Hvordan det forløb, kan du snart se mere til - men indtil da får du en lille forsmag…

Det er ikke hver dag, at man får chancen for at træne med andre dygtige, unge spillere på det engelske landsholds træningsanlæg, St. George’s Park. Det var nu alligevel hvad der ventede de 29 deltagere fra hele verden, da de for nylig var med i finalen af Nike Chance.

Her fik de muligheden for at vise, hvorfor netop de skulle udvælges til Nike Academy, som tilbyder de unge spillere en fuldtidsplads på akademiet, der ledes af cheftræner Jimmy Gilligan. Her lever spillerne som professionelle, og spiller endvidere jævnligt mod akamdemier fra nogle af Europas største klubber.

Vi var naturligvis med, da Nike Chance-finalen løb af stablen - og fulgte bl.a. spændt med, da den danske målmand, Claus Hennie - der gik videre fra Nike Chance eventet i Zeist - skulle se om han kunne gribe sin chance.

Hvordan hele Nike Chance-finalen løb af stablen kan du se i næste uge - men indtil da kan du få en lille teaser af hvad du kan se frem til lige her.

Hvad siger du til hele Nike Chance-ideen om at finde de bedste spillere uden kontrakt og give dem en mulighed for at blive opdaget? Del meget gerne dine tanker med os herunder.