Det virker til, at Adidas i dag blander nytår og jul og har gang i et sandt festfyrværkeri af gaver til alle os støvlenørder. Vi kan nu også løftet sløret for den nye generation af Adidas F50 Adizero i orange, som vi ser nærmere på her.

Adidas har for alvor gang i lanceringerne i dag og det gavmilde gavehumør fortsætter. Ikke så snart vi har fået leveret en helt ny Adidas F50 Adizero klædt Blå, så vælger Adidas at smide endnu en lækkerbisken på gaden. Den femte generation af Adidas F50 Adizero fås nu også i en elegant og stilet farvevariant i orange.

Den orange farvevariant er mindst ligeså frisk og farverig som lanceringsstøvlen i blå, og vi kommer formentlig allerede i weekenden til at se støvlerne på fødderne af nogle af de største stjerner, der i de seneste par dage ar trænet i fodboldstøvlen. Det bliver bestemt en fornøjelse at følge, for støvlen skriger af fart, fart og så lidt mere fart. En omvandrende fartstribe er nok ikke en helt skæv fortolkning af denne nye Adidas F50 Adizero i orange.

Hvis du godt kunne tænke dig den nye Adidas F50 Adizero, så kan du se meget mere lige her - pris 1519kr.

Selvom Adidas F50 Adizero-siloen endnu ikke har rundt sit 10-års jubilæum, så er støvlen hurtigt blevet et ikon indenfor letvægtsstøvler. I flere år har bl.a. Lionel Messi bevist hvor meget, man kan udrette med støvlen på fødderne, og mens Messi har lavet lækkerier på banen, har Adidas' ingeniører lavet lækkerier i laboratoriet hvor innovationer fodboldstølver er blevet skabt. Ethvert unødvendigt gram er blevet barberet af støvlen, så den er optimeret til fart.

Fodboldstøvlens vægt siger alt om, hvilken ambition Adidas F50 Adizero har. Støvlen vil først i alle situationer og derfor har Adidas leveret en af verdens letteste støvler nogensinde. På vægtskålen står der blot 150 gram, og det er en vægt, som er svær at sige et eneste ondt ord om. Dette er en fodboldstøvle, som ikke holder nogen tilbage.

Hvis du godt kunne tænke dig den nye Adidas F50 Adizero, så kan du se meget mere lige her - pris 1519 kr.

Ved overdelen er Adidas gået væk fra Sprintskin II med det ultra tynde AdiLiteTwin, som vi kender det fra den fjerde generation af Adidas F50 Adizero. I stedet har man valgt at bruge en stærkt tyndslebet version af det teknologisk avancerede Hybidtouch materiale, som vi bl.a. kender det fra Adidas Predator LZ II. Hybridtouch-materialet giver en enormt smidig overdel, og det er er samtidig stærkt nok i sig selv til at Adidas også har kunne se bort fra det Sprintweb, som var en central del af den fjerde generation.

Hybridtouch overdelen er lavet, så det emulerer læder og på den måde kombinerer alle de gode ting fra mikrofiber og læder. Det er et super smidigt og tyndt materiale, som smyger sig efter foden, men som samtidig også optager mindre vand. Samtidig holder det længere og overstrækker ikke på samme måde som læder. Hybridtouch materialet er blevet valgt efter feedback fra Adidas' proffesionelle, der gerne ville have en blødere overdel end tidligere generation, og derfor har Adidas droppet den tynde men stive AdiLITE Twin for at introducere en tyndslebet og derfor virkelig blød og smidig variant af deres Hybridtouch

På Hybridtouch-overdelen finder man også det nyudviklede Adidas dribbletex, der er en 3d-struktur ved forfoden, der skal give et bedre greb i både våde og tøre vejrforhold og dermed øge ens kontrol med bolden. Tanken er, at den særligt udviklede 3d-struktur bedre suger sig til bolden, så man ikke mister kontrollen midt i en afgørende dribling. Det er de små marginaler, der kan afgøre fodboldkampe, og det er lige præcis de små marginaler, som Adidas har forsøgt at tage højde for med det nyudviklede dribbletex.

Hvis du godt kunne tænke dig den nye Adidas F50 Adizero, så kan du se meget mere lige her - pris 1519 kr.

Overdelen bliver fra hælen og frem til midterfoden suppleret af det ultratynde nye Speedfoil-materiale, som Adidas har præsenteret i forbindelse med denne nye Adizero støvle. Det er et innovativt og meget tyndt mesh-materiale, som er dækket af et tyndt folie, som er med til at give støvlen stabilitet.

Helt grundlæggende er Speedfoil materialet med til at sænke vægten på den nye Adidas F50 Adizero, men Adidas har samtidig haft stabilitet for øje. Derfor er hælen foret med en indersidebeklædning, der giver god støtte. På den måde har Adidas omkring hælen og det bagerste af foden forsøgt at skabe den optimale blanding af lethed og support.

Hvis du godt kunne tænke dig den nye Adidas F50 Adizero, så kan du se meget mere lige her - pris 1519 kr.

Ikke alt er tilgengæld nyt på Adidas F50 Adizero. Sprintframe 2.0 har fået genvalg, og den er præcis ligeså god, som den plejer at være. Det virker til, at Adidas har fundet den helt rigtige kombination af lav vægt, fleksibilitet og stabilitet. Nogle steder på ydersålen er den blot 1mm tyk, men sålen er samtidig stærk og responsiv, og den bevæger sig med ens fod.

Omkring knopssystemet har Adidas tilgengæld haft gang i nytænkningen. Man har haft fokus acceleration, sidelæns retningsskift samt rotationer, og det har dannet udgangspunkt for et knopssystem, der på alle måder er optimeret til fart og masser af den.

Knopperne er stadig triangulære, som vi kender det fra Traxion 2.0-knopsystemet, men er denne gang blevet en smule mere aflange på den ene side, hvilket tillader en større kontaktflade med jorden, når der skal overføres energi. Det sikrer et effektivt afsæt, både når der accelereres og skiftes retning. Placeringen af knopper giver god mening, da den flade side er vendt så den altid sidder i den retning, hvor man skubber fra, når man sætter af.

Adidas har også lanceret den 5. generation af Adidas F50 Adizero i Orange, og det er en støvle, som skriger på fart, fart og mere fart. Hvad synes du om støvlen? Og hvilken farvevariant af Adidas F50 Adizero er din favorit? Som altid hører vi gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.