I slutningen af sidste uge kom et sandt bæst til verden i den uregerlige Adidas F50 Adizero Yamamoto, og vi har sat den op mod den klassiske Adidas F50 Adizero for at se lidt nærmere på forskelle og ligheder støvlerne imellem.

Den kom, den så sig omkring og den brølede vildt og voldsomt. Adidas F50 Adizero Yamamoto blev introduceret i fredags, og det var ikke uden en vis portion bulder og brag, som det hører sig hjemme for en støvle, der er så ekstraordinær og speciel. Støvlen bliver kun lavet i 2000 par på verdensplan, og derfor er der tale om et helt særligt eksemplar. Men hvordan adskiller den sig så fra den almindelige Adidas F50 Adizero? Det har vi kigget nærmere på.

Når man ser på Adidas F50 Adizero Yamamoto, kan der ikke herske nogen som helst tvivl om, at den har et vildt design. Inspireret af en harmoni mellem den traditionelle japanske historie og moderne teknologiske fremtid, så er løven og sci-fi mønsteret på overdelen en central del af støvlens identitet.

Selve overdelen er lavet med Adidas' Hybridtouch materiale, som vi kender fra Adidas Predator LZ II og Nitrocharge 1.0, og som udmærker sig ved at være let og samtidig have en læderlignende smidighed over sig. Dette er første gang, Adidas benytter Hybridtouch på en Adizero, og resultatet er en ekstremt smidig overdel. Ydermere er portrættet på overdelen varmet på med en tekstur, så det rent faktisk føles lidt som et maleri.

I modsætning til Yamamoto har den almindelige fjerde generation af Adidas F50 Adizero en overdel af Sprintskin II, som er lavet af mikrofibermaterialet AdiLite Twin, der kun er 1,7 mm tykt. Videreudviklingen af det velkendte Sprintskin er udviklet til at være ekstremt let, tyndt og samtidig stærkt - men sammenlignet med Yamamoto-støvlens overdel af Hybridtouch er sidstnævnte noget mere smidigt. Har Adidas givet os et hint af, hvad fremtiden bringer for speedstøvler?

En anden væsentlig forskel på den almindelige Adizero og Yamamoto-støvlen er Sprintweb-teknologien. På den almindelige Adizero sørger Sprintweb for at holde overdelen stabil og holde din fod på plads i støvlen, og fungerer derfor mere eller mindre som den tynde overdels skelet.

Den nye Adidas F50 Adizero Yamamoto har med hybridtouch-materialet ikke brug for den særlige Sprintweb-konstruktion for at skabe stabilitet. Hybridtouch er en anelse mere stabilt i sig selv og ikke ligeså tyndt som Sprintskin II. I stedet for Sprintweb har Adidas valgt en inderside- og hælbeklædning af ruskind. Det giver dels mere eksklusivitet og samtidig er det med til at sikre en rigtig lækker komfort - og selvom man ser ud som en vild løve, kan man jo godt have følelsen af en lille kattekilling.

Ved hælen og sålen har Adidas dog ikke ændret meget på den nye vilde Adidas F50 Adizero Yamamoto. Det er den samme Spritframe 2.0, som man finder på den klassiske Adizero, og som man faktisk også finder på den tredje generation af Adidas F50 Adizero. Adidas' Sprintframe er flere steder blot milimeter tyk, men stabiliteten og spændstigheden sikres af torsionbarerne under midterfoden.

Knopsystemet er også det samme på Adidas F50 Adizero og Adidas F50 Adizero Yamamoto, det såkaldte Traxion 2.0 knopssystem. Og hvorfor egentlig også ændre på noget, der fungerer helt fint. Knopsystemet baserer sig på de triangulære knopper, der er blevet så karakteristiske for Adidas' støvler.

Designet er uden tvivl noget af det mest opsigtsvækkende vi har set i nyere tid på den nye Adidas F50 Adizero Yamamoto, men tager vi de teknologiske briller på, så er den vigtigste forskel de to støvler imellem overdelen og udsmykningen af den. Her har Adidas gået velkendte men stadig nye veje for at sikre at Yamamoto-støvlen virkelig er noget for sig.

Adidas F50 Adizero Yamamoto bliver kun lavet i 2000 par på verdensplan og de støvler vi havde er allerede blevet udsolgt. Men hvad synes du om støvlen? Og foretrækker du den almindelige Adidas F50 Adizero eller Yamamoto-udgaven? Som altid hører vi meget gerne dine kommentarer her, på Facebook eller på Twitter.