Diadora er ikke et af de mærker, der normalt løber med alt opmærksomheden. Den italienske marketingsafdeling bliver ofte den lille imod giganter som Nike og Adidas, men vi synes bestemt at den nyeste udgave af Diadora DD-Evoluzione 2 K fortjener lidt opmærksomhed, og derfor kaster vi nu et blik på den elegante italienske støvle.

De går nogle gange stille med dørene i Diadora. Det er ikke markedtingsafdelingen, som er deres stærkest besatte, og i stedet bruger de tiden på at udvikle lækre og elegante støvler. Faktisk noget af markedets allerbedste. I generationer har de produceret lækre læderstøvler, og i dag kigger vi nærmere på den seneste udgave af den lækre Diadora Evoluzione med den meget pædagogiske (og dog lidt lange) titel: Diadora DD-Evoluzione 2 K-Skind Pro GX 14.

Som I måske husker, så fik den forrige version af Diadora DD-Evoluzione rosende ord med på vejen af Jakob, der havde dristet sig til at anmelde støvlen. Ord som stabilitet, lækkert touch og elegance var blandt de supperlativer, som støvlen fik med sig hjem efter anmeldelsen. Og det har Diadora taget til sig og videreudviklet med den seneste Diadora DD-Evoluzione 2. Det er en støvle, som fortsætter hvor den slap og samtidig bygger flere dimensioner på.

På overdelen har italienerne fulgt en æld gammel og meget velanset opskrift på sublimt touch og komfort. Evoluzione er udstyret med et meget lækkert kænguruskind. Det giver ikke kun et uovertruffent touch på bolden, det giver også en komfort, som man kan være vanedannende. Læder har den fordel, at det udvider sig efter ens fod, og dermed kan man være næsten sikker på at få et godt fit i denne støvle.

Hvis Diadora DD-Evoluzione 2 K-Skind Pro GX 14 lyder som en støvle for dig, så kan du se meget mere lige her - pris 1274 kr.

Når nogle rynker lidt på brynene af læderstøvler, så kan det skyldes at de har tendens til at optage mere vand, hvilket så gør dem tungere at spille med. Italienerne vil dog ikke finde sig i rynkede bryn og for at imødekomme læderkritikere er kænguruskindet vandafvisende. En interessant feature til et i forvejen meget lækkert materiale.

Det vigtigste ved en overdel er udover komforten touchet på bolden. Her har Diadora fået sine ingeniører til at udvikle det teknologisk avancerede 'Touch Control'. I forhold til tidligere modeller giver det en bedre boldkontrol, så man overordnet set har en skarpere og mere præcis boldføling.

Når det kommer til fittet i støvlen har Diadora også forsøgt at skabe de bedste forudsætninger for at man mærker, det italienske i støvlen. Ikke alene med læderoverdelen, men også med den skridsikre zone, som findes i åbningen af støvlen. Den er udviklet til at sørge for, at man har et godt greb i støvlen, og at man ikke skrider rundt i støvlen. Teknologien kender vi fra Trusox og det sikrer en maksimal energiudnyttelse.

Selve sålen er anatomisk korrekt lavet med Diadoras Ergos NP og gør at du har en virkelig stabil oplevelse i støvlen. Som tidligere modeller har den også den ekstremt åndbare sål i form af det innovative NET Breathing System. Så det er slut med at have alt for varme, overophedede fødder, fordi den nu køles ned nedefra. Fantastisk oplevelse året rundt, da den også har en vandafvisende membran, der gør at du ikke får våde fødder.

I forhold til den tidligere model har Diadora ikke ændret ved knopssystemet. Og hvorfor også ændre på noget, der fungerer? Knopsystemet er bygget med ønsket om at skabe størst muligt greb i banen og det bedste afsæt. Knopperne har en hexagonisk form og ved hælen finder man fire knopper, mens der på forfoden er otte knopper. Herudover finder man også to runde knopper ved midten af forfoden.

Der er derfor alle forudsætninger for, at man kan stå ordentligt fast på banen og skabe den maksimale fremdrift i alle situationer. Og med det teknologiske avancerede Net Breathing System, der giver luft til fødder, så burde man heller ikke være i fare for at overophede.

Hvis Diadora DD-Evoluzione 2 K-Skind Pro GX 14 lyder som en støvle for dig, så kan du se meget mere lige her - pris 1274 kr.

Diadora har helt sikkert nogle mangler, når det kommer til selvpromovering. Det er begrænsede midler, som italienerne har til marketing og promovering, men hvad de mangler i marketingsafdeling har de i ingeniørlaboratoriet. Den seneste opdatering til DD Evoluzione er ikke alene elegant og lækker at se på, den er også lavet med nogle avancerede teknologier.

Vi har givet Diadora lidt fortjent opmærksomhed, og vi ser frem til mange flere støvler fra de italienske hænder i fremtiden. Hvad synes du om Diadora DD-Evoluzione II? Og er det en støvle, som du kunne finde på at spille i? Vi hører altid meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.