Det er ved at være helt slut på sommeren, efteråret bliver snart til vinter og indendørs-sæsonen står for døren. Vi sparker den ind ved at kigge på alt det rigtige udstyr, så du kan være helt klar.

Velkommen, vi byder dig hermed indenfor. For vi skal ikke bevæge os udenfor i denne omgang. I stedet skal vi kigge engang på det udstyr, der er nødvendigt når indendørs-tasken skal pakkes og stævnerne rundt omkring i landet kalder.

Indendørs er en stolt tradition og absolut et af højdepunkterne ved vinteren. Banerne skrumper, græsset bliver til træ og målene får sig også en ordentlig slankekur. I baggrunden tikker uret ned fra mellem 7 og 9 minutter og i løbet af den tid er det bare med at vise at man har teknik, snilde og dygtighed til at lægge læderkuglen flest gange ned i modstandernes mål. Hvilken støvle man kan bruge til det formål kigger vi nu nærmere på.

En af markedets allermest farverige og interessante støvler er denne Nike Elastico Finale II i den skarpe farvekombination af lilla og neon, der er en del af Hi-Vis kollektionen, og som nok skal komme til at overstråle selv det skarpeste hal-lys. Det er en støvle, som er lavet til at skabe spillet og aldrig miste kontrollen over bolden.

Elastico Finale har NikeSkin på overdelen, og forfoden er beklædt med 2 lag PU film, som forstærker hele området, og i den modsatte ende i hælen er der et mesh-område, som sikrer, at fødderne bliver nedkølet bedst muligt. Under alle omstændigheder får man en støvle, der kan præstere på banen, selv når der mangler 10 sekunder og dit hold er nede med 1 mål. Tør du tage den afgørende afslutning? Denne sko gør.

Hvis du godt kunne tænke dig at få fat i Nike Elastico Finale II, så kan du se meget mere lige her - pris 595

Indendørs giver mulighed for at lave de lækre finesser, og spille på de helt små områder, hvor kun de dygtigste teknikkere kan være med. Og de bedste sko for den sags skyld. Et par der kan levere varen er disse Nike Elastico Finale Pro II, der er designet lige netop til at du kan diktere spillet på de små områder og lave de lækkerier, som ingen andre hverken tør eller kan.

Skoen er lavet med en lav snude, mens forfoden er fleksibel, så man kan bruge hele ens fod til at lave detaljerne. Undersålen er designet til at give ekstra greb i banen, så man heller ikke glider rundt, og dertil er der lavet et lille område på indersiden af foden som giver forøget greb i bolden. Alt i alt får man en sko, der vil lave detaljen, der får alle folk i hallen til at kigge en ekstra gang.

Hvis du godt kunne tænke dig at få fat i Nike Elastico Pro II, så kan du se meget mere lige her - pris 467 kr.

Man kan også kaste sig over denne Nike Elastico II, som måske har tabt lidt i pris, men som stadig er klar til at levere varen, hvis den får chancen. Ligesom sine brødre er den designet til at skabe spilet og krydre det med at lave lækre detaljer og spille eminent fodbold.

Overdelen er lavet i syntetisk materiale, hvor man blandt andet har forstærket selve forfoden, hvor der naturligt vil være et stort slid. Det gør skoen holder og solid og samtidig er der lagt væk på både boldføling og komfort, så man alt i alt får en knivskarp støvle til en fremragende pris.

Hvis du godt kunne tænke dig at få fat i Nike Elastico II, så kan du se meget mere lige her - pris 339 kr.

Med i Nikes FC247-serie finder vi også den lækre Nike Lunargato II, der godt nok ikke er direkte målrettet mod indendørsbanerne, men om alligevel har fortjent en plads i dette selskab. Nike Lunargato er lavet til at beherske street-banerne, og hvis man kommer en tur udenfor og får spillet lidt fodbold på asfalten, så er dette skoen, der giver en greb, touch og sikkerhed.

Skoen er lavet i ultra smidigt og blødt gedeskind, som gør komforten fremragende. Der er samtidig indlagt Nike Grind genbrugsmateriale på forfoden, som gør at den på dette udsatte sted fortil er bedst muligt forberedt på udfordringerne, der venter på gaden. Herudover har ydersiden et dynamisk mesh panel, der giver dig muligheden for at foden kan bevæge sig naturligt, sikrer ventilation og ikke mindst støtte til dit streetspil.

Hvis du godt kunne tænke dig at få fat i Nike Lunargato II, så kan du se meget mere lige her - pris 551 kr.

Hvis man gerne vil overføre den stil man har på græsbanen, direkte til indendørsbanen, så skal man gå efter Nike Hypervenom Phelon IC. Nike har taget dødeligheden og uforudsigeligheden med indenfor i denne sko, der vil og kan udfordre sig selv, modstanderen og spillet. Med Hypervenom-kollektionen er friheden lagt over på ens egne skuldre, og det er op til en selv at forvandle mulighederne til fremragende fodboldspil.

Hypervenom Phelon er lavet af et blødt syntestisk materiale som fremmer din boldfølelse, igennem det tætte handskelignende fit. Den er lavet på den anatomiske X1.1 læst, der leverer en spids snude, men et bredt fit fra midterfoden om til hælen. Det er en sko, der tør spille fodbold, og med Hi-Vis farvevarianten er der garanti for, at man nok skal blive set.

Hvis du godt kunne tænke dig at få fat i Nike Hypervenom Phelon IC, så kan du se meget mere lige her - pris 509 kr.

Med ankomsten af Hypervenom er der mange Mercurial-støtter, som er hoppet på den nye vogn. Men nogen holder trofast stand og sværger til den ultimative fart, som ligger i Nikes Mercurial-serie. Farten kan man også tage med indenfor med denne Nike - Mercurial Victory IV IC, som er udviklet ud fra samme vindende formel, som vi kender det fra Vapor IX.

Sålen er lavet i et stærkt TPU materiale, der sørger for at støvlen har en god stabilitet og at du stadig har mulighed for at lave et godt afsæt. Det er ikke kun på græsbanen at et godt afsæt er afgørende for ens fart, og hvis du er typen, der nyder at oversprinte dine modstandere, så skal det da også gøres indendørs med denne Nike Mercurial Victory IX.

Hvis du godt kunne tænke dig at få fat i Nike Mercurial Victory IX, så kan du se meget mere lige her - pris 367 kr.

Hvis man siger indendørs, så bliver man automatisk også nødt til at sige Adidas Spezial. Godt nok rimer de to ting ikke helt, men ingen indendørs uden Adidas Spezial, der er verdens mest solgte indendørssko. Og ikke uden grund for Adidas har fundet en formel på at levere en sko, der kan dirrigere indendørs-banen og både for ti år siden, nu og sikkert også langt ind i fremtiden.

Det særlige ved Adidas Spezial må være dens komfort og touch. Den har en ruskindsoverdel der former sig efter din fod, men samtidig er tynd nok til at du får et naturligt, tæt touch på bolden. Det gør samtidig at den er super fleksibel og behagelig at have på. Samtidig er sålen lavet til at man kan stå fast selv i de sværeste situationer, og selv når man skal lave en hurtig og snæver vending.

Hvis du godt kunne tænke dig at få fat i Adidas Spezial, så kan du se meget mere lige her - pris fra 339 kr.

Hvor Adidas Spezial er til den klassiske spiller, så er Adidas - Freefootball SpeedTrick til den teknisk stærke, moderne og hurtige spiller. Udover at skoen er lækker at se på, så er den også direkte lavet til at man kan få fuld kontrol i det hurtige pasningsspil og lave lækre detaljer og smarte finter. Det er en støvle, som gerne vil have fart i sig, men som ikke vil lade det gå ud over kontrollen.

Overdelen er i et super fleksibelt materiale, som giver et tæt sok-lignende fit og samtidig er den yderst åndbar, ventilerende og let. Midtersålen er formet af det populære EVA skum, som giver bedst mulig komfort og stødabsorbering til foden. Dermed er man sikker på, at få en støvle, der er behagelig at have på samtidig med at den laver ting, der også er behageligt at se på for de tilskuere, der elsker gode detaljer.

Hvis du godt kunne tænke dig at få fat i Adidas Freefotball SpeedTrick, så kan du se meget mere lige her - pris 509 kr.

Hvis man ikke er til hverken Adidas eller Nike, så kunne det være, at man skulle tage og kigge nærmere på denne Puma Evospeed 5.2 IT. I hvert fald burde den være til at få øje på med sit skarpe og flotte design, som tager sig ligeså godt ud indendørs, som det gør på grønsværen udenfor, hvor vi allerede har set farvevarianten på fødderne af Sergio Agüero og Olivier Giroud.

Med denne Puma Evospeed 5.2 får man en støvle, der er skabt til fart og masser af den, og den er udviklet til, at man står godt fast selv på det bonede trægulv. Det er en støvle, som ikke kun ser godt ud, men som også kan præstere på idendørsbanen. Særligt vægt er der på et godt touch og et godt fit.

Hvis du godt kunne tænke dig at få fat i Puma Evospeed 5.2 IT, så kan du se meget mere lige her - pris 319 kr.

Ligesom det gælder udendørs, så er det helt essentielt ikke at glide rundt i sine støvler. Så kan de være nok så gode, men hvis man ikke kan stå ordentligt fast, så kan det være det samme. Derfor er det også indendørs vigtigt at huske de lækre Trusox, som fås i et væld af farver. TruSox er skabt til at gøre op med nogle af de meste permanente problemer for fodboldspillere; skrid i støvlerne, der resulterer i vabler og energispild. Trusox er udstyret med små non-slip pads, eller skridsikre paneler, der forbedrer friktionen mellem fod og sok samt sok og støvle. På den måde undgår du at skride rundt i dine støvler, og du kan som følge deraf godt vinke farvel til de altid irriterende vabler.

Hvis du vil have fat i et par af de gode Trusox, så kan du se meget mere lige her - pris 249 kr.

Med et par Trusox på fødderne og et par af de mange lækre og forskeligartede indendørs-sko, så er du mere end godt med, når der bliver fløjtet op til indendørs sæsonsstart. Dermed kan du med ro i sindet når tiden kommer godt pakke dit udendørs udstyr til siden og koncentrere dig om spillet indendøre og de frække detaljer, det lækre spil og de flotte mål.

Når indendørssæsonen går i gang gælder det om at have fundet de helt rigtige sko til ens spil, og der burde være nok at vælge mellem. Hvad synes du om indendørs fodbold? Og hvilken sko er din favorit? Vi hører meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.