Hvad sker der, når du sætter to fodboldtossede Unisport-drenge ned og stikker et dem et emne og 10 minutter at snakke i? Jo, Unisport Uncut sker - her sidder Jakob og Joltter klar med Episode 5, hvor emnet hedder vægt. Hvor meget betyder det? Se med her.

De fleste kender til de mange forskellige letvægtsstøvler på markedet. Listen er lang; Vapor IX, Adizero, evoSPEED 1.2, Hypervenom, Diadora DD-NA m.fl. - og alle vejer de under 200 gram. Men hvor meget betyder vægt egentlig for en fodboldstøvle? Og bliver man hurtigere af at spille i letvægtsstøvler? (hint: nej)

Uncut-konceptet er ganske simpelt. Vi har droppet de vilde effekter, de hurtige klip og den eksplosive baggrundsmusik, og så har vi tilgengæld skruet maksimalt op for fodboldnørderier og bedt Jakob og Joltter om at være knivskarpe i deres formuleringer og meninger. Denne gang er enmnet letvægt og hvad det har af betydning - og da det er noget der kan tales længe om, er det nok meget godt at vi har sat stopuret til 10 minutter.

Til gengæld bruger Jakob og Joltter de 10 minutter på at snakke lav vægt samt hvad det egentlig betyder - hvis det overhovedet betyder noget.

Her får de to støvlenørder også snakket frem og tilbage om, hvor lette fodboldstøvler egentlig kan blive - og om de kan blive for lette. Hvad de kommer frem til og bliver enige om, kan du se i afsnittet herover.

Kunne du tænke dig at iklæde dig en speedstøvle i en af efterårets farver? Så kan du se vores store udvalg af Vapor, evoSPEED og Adizero her.

Ud over at diskutere vægt kommer Jakob og Joltter også ind på de nyeste efterårsfarver, som Nike, Adidas og Puma har lanceret til deres speedstøvler. Kan de lide dem, og minder de ikke lidt om hinanden?

Hele letvægtsdebatten rigtig spændende, og vi vil derfor meget gerne høre din mening. Den kan du dele med os i kommentarfunktionen lige herunder. Spiller du selv i letvægtsstøvler, og hvad synes du egentlig om konceptet med lavere vægt? Del meget gerne dine tanker med os.