I vores serie af nærmere kig på Nikes forskellige knopsystemer på deres nye Hi-Vis støvler er vi kommet til SG-knopperne, som benyttes på bløde og våde baner - og du kan her se hvad der adskiller dem fra almindelige FG-knopper.

Som sommeren går på hæld og bliver til efterår og siden vinter begynder vejret også at bevæge sig mere og mere i én retning; regn, regn og regn.

Spiller du på bløde baner? Så tag et kig på Nikes SG-Pro modeller lige her

Dette betyder også, at fodboldbanerne bliver bløde, mudrede og rigtig våde - og spiller man med et par traditionelle FG-støvler, kan det godt være en udfordring til tider, da risikoen for at man skøjter rundt bliver væsentligt større. Og hvem gider ligne Bambi på is når de spiller bold? Nej, det tænkte vi nok.

Grunden til, at FG-knopper ikke griber godt nok på våde og bløde baner er, at der er for mange knopper samt at de er for korte - for med bløde baner skal man langt ned i banen for at få så godt greb som overhovedet muligt.

Samtidig betyder de mange knopper på FG-støvlerne også, at der kommer mindre tryk på hver enkelt knop, hvilket gør at de ikke på samme måde trænger dybt ned i jorden. Tanken er, at jo mindre område der lægges pres på, des større er presset. De fleste af os er blevet trådt over tæerne af en stilet-hæl - og kan nok godt skrive under på, at dét er en smertefuld oplevelse...

Hertil er SG-knopsystemet en kærkommen løsning, da det griber noget bedre i banen takket være færre, men længere metalknopper. Nikes Soft Ground-knopsystem er dog ikke længere lavet med blot 6 metalknopper, som ellers længere var normen - og sidste år introducerede de deres nye SG-Pro knopsystem, som nu sidder på alle topmodellerne.

SG-Pro er lavet med en blanding af SG- og FG-knopper, således at du får både det gode greb fra SG-knopperne samtidig med at de lidt kortere FG-knopper sidder som støtteknopper og dermed øger komforten betragteligt. Sagen er nemlig den, at SG-knopper godt kunne føles en smule ustabile når de sad alene, og det har Nike altså gjort op med gennem deres SG-Pro system.

Faktisk er knopsystemet en direkte konsekvens af at ønske fra de professionelle - heriblandt Cristiano Ronaldo - som fik specialdesignet knopsystemet inden Nike gjorde det til standard på alle deres modeller, og heraf kommer også navnet SG-Pro.

Nu er SG-Pro dog ikke det universelt bedste knopsystem, da det kun for alvor fungerer godt og er komfortabelt på bløde baner, hvor metalknopperne kan trænge ned i jorden. Er jorden for hård til at knopperne kan trænge ned i den, bør SG-Pro IKKE benyttes, da der er risiko for grimme vrid i knæ og led, og dermed lavere komfort og i værste tilfælde skader.

Med det sagt er SG-Pro dog et glimrende alternativ til efteråret, hvor de fleste baner bliver mudrede og bløde - og en god ven at have i tasken som et supplement til FG-støvlerne.

Spiller du på bløde baner? Så tag et kig på Nikes SG-Pro modeller lige her

nike, fodboldstøvler, nike fodboldstøvler, faver, hi-vis, high vissibility

SG-Pro bliver mere og mere populært, og er bestemt værd at kigge nærmere på, hvis du spiller på bløde baner her til vinter. Men hvad siger du til knopsystemet, og er det noget du kunne finde på at spille med? Del dine tanker med os herunder.