Sådan forbedrer du dine frispark

28.11.2018

Skrevet af Zlatko

Vi har kigget i Joltters frisparksarkiv og har fundet frem til denne video, som vi synes, I skulle se. Vi er nået til vinteren, og banerne er blevet hårdere, hvilket betyder, at alt det flotte spil og pasninger, som I har trænet i løbet af sommeren og efteråret, ikke har den store effekt nu. Vi skal til at sætte mere fokus på frisparkssituationerne, så lad os begynde at sparke bolden i hjørnet.

Andre Agassi havde ret, da han sagde ’Hvis du ikke træner, så fortjener du ikke at vinde.’ Du skal gøre dig fortjent til at være den spiller, som holdet går til, når frisparkssituationerne opstår, og til dette skal du bruge mange timer på træningsbanen. Men det tager endnu mere at kunne klare presset i rigtige situationer. Hvis du gerne vil forbedre dine frispark, så skal du bare fortsætte med at læse og lære vores 5 tips.


Tip 1 – Træn med en målmand

Det er mere eller mindre meget nemt at gå ud på banen og score mål, som ingen prøver at stoppe. Du kan helt klart forbedre din teknik ved at sparke på et tomt mål, men der findes ingen erstatning i forhold til udfordringen fra en rigtig målmand, som sætter sin krop på spil for at stoppe dit skud. Det giver dig et bedre indblik i, om dit spark egentlig er effektivt i virkelige situationer. Men det gør også dine frisparkstræninger endnu sjovere med en modstander.


Tip 2 – Øv dig med en væg

Dette er endnu et skridt mod at gøre dine træningspas endnu mere realistiske. I videoen bruger Joltter et mindre mål, som han sætter mellem ham og målet, hvilket simulerer en virkelig situation. Men du kan bruge lige, hvad du har lyst til at bruge. Ideen er simpel, jo tættere du kommer på en virkelig situation, når du træner, jo bedre bliver du, når du står på banen i en kamp.


Tip 3 - Brug flere fodbolde

En nøglefaktor i at blive bedre er at få så meget ud af sin træning gennem hurtige gentagelser. Hvis du kun har 1 bold, så skal altid løbe efter den efter hvert spark, hvilket betyder dine træningspas bliver 5 gange længere, i forhold til hvis du havde 5 fodbolde. Derudover vil du også kunne finpudse dit spark, hvilket hjælper dig i fremtiden. Det er en stor investering, men stol på mig, når jeg siger, at det er det hele værd.


Tip 4 - Find en rutine

Når man kigger på folk, der sparker frispark, så har de alle hver deres egen rutine. Ronaldo er et perfekt eksempel. Det er meget vigtigt understrege, at bare fordi man har en rutine, så bliver man ikke automatisk bedre til at sparke frispark. Rutinen skal mere ses som en mental hjælp, som hjælper dig med at fokusere. Gentag den samme ting hver gang, og du vil få det samme resultat.


Tip 5 - "Consistency is king, but variety is the spice of life"

At træne hver dag er den eneste vej frem, hvis du vil blive en frisparkskonge. Der er ingen genveje til storhed. "Consistency is king. End of discussion." Men du skal stadige ryste posen for at få det bedst mulige resultat. Træn dig selv i at sparke fra forskellige distancer og bliv tilpas i alle situationer. Gå igennem den samme mentale routine og brug den samme teknik. Du skal ikke blot være ham, der er god til at sparke frispark fra 30 meter, og kun sparke dem i venstre hjørne, og så være dårlig fra alle andre områder. Det vil gøre dig 99% ubrugeligt resten af tiden.


Det 5 var tips til at forbedre dine frispark. Se videoen nedenfor, så kan du se alle tips fra Joltter og mere til. Vi håber, du kan bruge disse 5 tips på træningsbanen, så du kan blive den næste Ronaldo.


For at du kan mestre frispark, så kræver det selvfølgelig dette par fodboldstøvler.

Se vores store udvalg af fodboldstøvler