Robin van Persie har spillet i Adidas mere eller mindre hele sit liv, og det markerede Adidas i går ved at levere et par speciallavede Adizero-støvler til Van Persie inden Mancheser Uniteds storkamp mod Chelsea. RVP har selv designet støvlen, og Adidas har vanen tro lavet den helt efter hollænderens ønsker. Vi tager her et nærmere kig på den specielle miAdidas F50 Adizero/adiPower.

"En speciel spiller skal have en speciel støvle" - sådan lød Adidas' udmelding på deres Twitter-konto i går aftens inden Manchester United og Chelsea stødte sammen på Old Trafford. Her troppede Robin van Persie op i et par splinternye og helt unikke Adidas F50 Adizero-støvler, som han selv har været med til at designe og vælge farver på.

Van Persie har spillet i Adidas i rigtig mange år, og i den forbindelse havde Adidas fundet hollænderens støvler fra 6-års alderen frem - (selv om de godt nok ligner noget fra 60'erne...) og stillet op sammen med RVPs nye støvler, som Adidas vanen tro har lavet helt efter sidste års Premier League-topscorers ønsker.

Robin Van Persie har nemlig nogle helt klare præferencer, når det kommer til fodboldstøvler, og vi har derfor set ham i nogle sjove, modificerede udgaver af Adidas' støvler de sidste par år. Van Persie har længe været Predator-spiller, og lod især til at være rigtig glad for sine Predator adiPower, da de i sin tid var på markedet. Under EM 2012 spillede Van Persie i den dengang splinternye Predator LZ, men han var ikke helt tilfreds med de triangulære knopper, og fik i stedet sat sålen fra Predator X på sine LZ.

Efter EM skiftede Robin van Persie til Manchester United, og vendte her tilbage til sine adiPowers i den ikoniske neongrønne/navy farvevariant, som han benyttede mere eller mindre hele sæsonen, hvor han havde en kraftig fod med i Uniteds 20. mesterskab. Adidas forsøgte jævnligt at lokke RVP over i Adizero, og hollænderen testede da også både den gule lanceringsfarve, den mørkeblå samt den røde Adizero - men igen med den twist, at han stadig ikke gad de triangulære knopper. Derfor bad han om at få adiPowers knopsystem og sål på, hvilket Adidas gerne lavede.

Nu er 2012/2013-sæsonen så blevet til 2013/2014, og Van Persie har siden pre-season spillet i sine rød/hvide Adizero med adiPower-sål på. I aftenens kamp mod Chelsea viste Adidas dog Van Persie den gestus at lade ham designe et par miAdidas-støvler, som han kunne benytte i kampen mellem titelkandidaterne. RVP kom ikke på tavlen i sine rød/navy/hvide støvler, men gjorde en ganske god figur, og det bliver interessant at se om han holder fast i sin unikke støvle i næste kamp mod Liverpool.

Robin Van Persies støvle er interessant på mange måder, for ikke blot stammer sålen fra adiPower - overdelen er også speciel med ekstra mange syninger gennem midterfoden. Det kan tænkes, at Van Persie gerne vil have lidt mere stabilitet i overdelen, hvilket syninger kan hjælpe en smule med. Støvlen er tydeligvis lavet med overdel af læder, men har dog Adidas-striberne malet på, ulig den normale læderstøvle. Med andre ord en fodboldstøvle bygget helt efter hollænderens ønsker.

Hvad siger du til Robin Van Persies Adizero/adiPower-hybrid, kan du lide hollænderens design, og hvad synes du om personlige støvler generelt? Del meget gerne dine tanker med os i kommentarfeltet herunder og deltag i debatten.