En af markedets mest populære modeller er Adidas F50 Adizero, som lige nu kører på sin fjerde generation og benyttes af stjerner som Messi, Bale og Suarez - og nu har d'herrer fået en ny, frisk farve at hive på fødderne når de skal ud og gøre modstanderne rundtossede. Adidas har nemlig frigivet den seneste farvevariant af F50 Adizero i Neon/Blå, som tager støvlen tilbage til de skrigende farver efter den afdæmpede, sorte sommervariant.

Adidas F50 Adizero er lynhurtigt blevet en stærkt spiller på letvægtsmarkedet, og sin Adidas introducerede støvlen i februar 2009 har den for alvor sat nye standarder for, hvad en let fodboldstøvle skal være. Nu er støvlen kommet i en fræk, neonfarvet udgave, som naturligvis kommer i både læder og mikrofiber.

Du kan allerede nu forudbestille Adidas F50 Adizero Sort/Rød med en forventet levering i starten af september. - kun 1.499,- kr.

På markedet for speedstøvler er lav vægt en væsentlig faktor - og her har Adizeroen lige siden 2009 sat målestokken og endda flere gange nedbrudt grænserne for, hvor let en støvle kan være. Nu vejer mikrofibermodellen sølle 165 gram, mens dens læderklædte navnebror får vægten til at tikke ind på 203 gram.

Mikrofibermodellen har fokus på rendyrket speed, og er lavet til "The Speed Demon" - eller på dansk fartdæmonen. Støvlen tilbyder en ultralav vægt, men er samtidig stadig stabil og støttende som man forventer af en fodboldstøvle. Dette skyldes flere ting - bl.a. den ultratynde overdel af mikrofibermaterialet AdiLITE Twin, som er lavet i ét enkelt lag. Dette materiale kalder Adidas for SprintSkin II, og udgør støvlens overdel, der blot er 1,5 mm tyk - eller tynd om man vil.

På indersiden af støvlen forstærkes mikrofiber-materialet af de såkaldte TPU Support Bands, der fungerer som et skelet for støvlen og leverer en såkaldt lockdown-effekt. Dette sikrer stabilitet og støtte for foden, når der skal vendes og drejes. Ydermere er Sprintweb-konstruktionen lavet om og det bånd, der løb over midterfoden er nu væk at give en overdelen en mere smidig og naturlig bevægelse.

Læderudgaven er lavet til de spillere, der ønsker en lidt tykkere overdel med fokus på touch og komfort, samtidig med at de får den fulde letvægtsoplevelse. Hertil er støvlen lavet med overdel af det smidige kalveskind, som Adidas kalder Goleo-læder, og som er mere holdbart end kængurulæder, men stadig formår at smyge sig godt om din fod for både god komfort og et lækkert touch på bolden.

Begge støvler hviler på den velkendte Sprintframe-ydersål, der om noget kendetegner Adidas' støvler. Ydersålen er enormt spændstig og fleksibel og tilføjer derfor til et eksplosivt afsæt. Stabiliteten er der dog ikke gået på kompromis med og selvom den kun er 1mm tyk visse steder, formår den at optage de slag og stød, der kommer fra jorden.

Samtidig er Adizeroens knopsystem skræddersyet til speed. Det kaldes Traxion 2.0, og baserer sig på tanken om triangulære knopper, der griber godt i banen samtidig med at de er forholdsvis manøvredygtige i forhold til aflange knopper. Samtidig sidder knopperne opdelt i forskellige sæt, som hver især tjener til formål at hjælpe dig med at accelerere, bremse eller skifte retning så effektivt som muligt.

I ydersålen er der også gjort plads til den revolutionerende miCoach-chip, så nu kan de bevise, hvor hurtig du er. Når chippen aktiveres kan den måle og analysere dine løb i den aktive periode. Du kan efterfølgende tilslutte den til din iPhone, iPad eller PC og så kan du aflæse din tophastighed, gennemsnitfars, antal sprinter og meget mere.

Kunne du tænke dig at blive en del af Team Adizero med Bale, Suarez og Messi? Så kan du få dit eget par lige her til kun 1.699,- kr. med levering i starten af september.

Et par nye støvler til at fejre opstarten på den nye sæson; ikke helt tosset, vel? Hvad siger du til den nye farvevariant, og er du mest til mikrofiber eller læder? Lad os høre hvad synes om den i kommentarfeltet herunder og deltag i den altid gode debat.