Man må sige, at sydamerikanere er meget passionerede omkring fodbold, og det understreger Nike i en ny video, hvor Boca Juniors spillerne klipper deres hår af for at vise deres dedikation til klubben. Du kan se den hårrejsende video lige her.

Det ville nok ikke ske for Cristiano Ronaldo, Mikel Arteta eller Nicklas Bendtner. At en af dem satte sig ned inden en kamp med en trimmer i hånden og lige lod den køre et par enkelte gange vildt frem og tilbage. Men i Sydamerika gør de tingene lidt anderledes. Faktisk en del anderledes end de europæiske fodboldstjerner, der til tider virker til at gå mere op i deres hårpragt end stillingen på måltavlen.

I argentinere har man et fænomen, der hedder baptism, der direkte oversat betyder dåb, og som går ud på, at nye spillere skal klippe sig selv inden deres debut i den bedste argentinske række. På den måde viser spillerne sin tydelige dedikation til klubben, og den i forvejen besynderlige tradition har storklubben Boca Juniors lige givet et lille twist, der gør det hele en anelse mere besynderligt. I hvert fald nok for de europæiske stjerner, der vogter deres hår mere end eget mål.

En lang række af de etablerede startende spillere fra Boca Juniors har forud for den kommende sæson siddet med trimmeren i hånden og har derefter klippet deres eget hår af - i hvert fald noget af det. Det har Nike været hurtige til at lave en video omkring, og de lancerer en baptism kampagne, som skal vise den dedikation og engagement, som man helt særligt finder i sydamerika og i Boca Juniors.

Man må tage hatten af - eller håret af om man vil - for Boca Juniors-spillernes mod, og man kan håbe for klubben, at det også kommer til at afspejle sig i sejre på fodboldbanen. Og hvem ved måske kunne det blive en trend, der kunne brede sig til Europa. Her hos os på Unisport skal vi i hvert fald nok love at gøre opmærksom på det, hvis Cristiano Ronaldo eller andre stjerner en dag møder op til kamp halvt skaldet.

I Sydamerika virker de til at have et noget mere afslappet forhold til deres hår, end vi kender det fra Europa. Hvad siger du til traditionen? Og kunne du selv finde på at klippe dit hår af for at vise dit engagement? Som altid hører vi meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.