Sådan snyder du en stor forsvarsspiller

02.11.2018

Skrevet af Claus

Det kan være skræmmende, når du træder ud på banen og opdager, at du skal møde et hold fra giganternes land. Vi har alle været der, og det kan få det til at overveje din game plan en ekstra gang som angriber. Hvis du har fulgt godt med i vores blogs, vil du opdage, at vi har talt meget om vigtigheden af at have den mentale fordel i kampene, og hvordan det giver dig en fordel.

Hvis du er en af dem, der mister selvtilliden, når du spiller mod større og stærkere modstandere, så skal du læse med, når jeg giver dig 5 tips til, hvordan du kan få vendt fordelen over på din side og hjælpe dig med at tørre forsvarsspillerne. Biblen fortæller os, om hvordan David slog Goliath - og med nogle enkelte råd kan du også det. God fornøjelse!


Tip 1 - Panna, panna, panna

Høje forsvarere = lange ben. Lange ben = langsommere reaktioner. Brug det til din fordel og gå efter den tidlige panna. Ikke kun ydmyger det ham til at holde benene samlet næste gang, men det giver også dig den mentale overtage, næste gang du får ham i en 1-mod-1 situation. Brug sideskydende bevægelser som et sålrul for at hjælpe med at skabe den perfekte mulighed for at slå til.


Tip 2 - Sprint

Den her bygger på, at du har noget plads bag forsvarskæden at løbe ind i. Hvis de er dumme nok til at spille med en høj linje, bør du bede dine holdkammerater om at spille en dyb stikning. Ved at give dig muligheden for at efterlade forsvarsspilleren i støvet får du også endnu en mental fordel, og kan måske få dem til at genoverveje deres game plan.


Tip 3 - Runaround

Gareth Bale har stort set bygget hele hans karriere på denne finte. Det hjælper ham dog også, at han officielt er en af de hurtigste fodboldspiller på planeten. Spil bold til den ene side af forsvarsspilleren og løb den anden vej rundt om ham for at fange den. Simpelt. Elegant. Ydmygende. Bare pas på krops blokeringer!


Tip 4 - Løb i ryggen

Dette fokuserer mere på dit intelligente positions spil, end på forsvarens svagheder. Hvis forsvarsspilleren ikke kan se dig og bolden på samme tid, er de nød til at blive ved med at kigge rundt efter dig. Bliv ved med at bevæge dig i forskellige retninger for at trække forsvareren fra side til side - vent til det rette øjeblik med at lave dit løb og modtage bolden. Hvis du har gjort det korrekt, skulle du kunne give dig selv en meter eller to, som giver dig tid til at kigge op til at vælge din aflevering til en holdkammerat eller en afslutning. Som JayMike siger "den første bevægelse er for forsvareren, den anden er for bolden".


Tip 5 - Retningsskift

Lionel Messi er kongen af denne specifikke disciplin - brug din manglende højde til en fordel ved at skifte retning hurtigt. Den højere forsvarsspiller vil aldrig kunne følge med dig og du vil potentielt ende i en position hvor du kan få bolden forbi ham. Sænk skuldrene eller fake en aflevering for ekstra lir!


Det var 5 tips til hvordan du snyder store forsvarere. I videoen nedenfor kan du finde mere information fra JayMike, og du kan se det i aktion. Jeg håber, at du har nydt at læse denne blog og håber, at du kan bruge nogle af de tips i din næste kamp.


Følg med for flere blogs i de kommende uger og endnu mere fedt #Unisportlife indhold.