Opstarten til den kommende sæson er i fuld gang, og vi har kigget nærmere på, hvad de professionelle fodboldspillere foretrækker på fødderne. Her har vi observeret et par overraskende farvevalg, en gammel klassiker og et interessant støvleskift set med danske briller.

Sæsonstarten i verdens største europæiske ligaer kommer nærmere og nærmere. Der er nu under to uger til der bliver sparket gang i Premier League, og det betyder, at sæsonopstarten intensiveres med flere og flere træningskampe. Samtidig betyder den nært forestående sæsonstart, at flere og flere spillere endeligt skal beslutte sig for, hvad de vil have på fødderne i jagten på personlig succes og triumfer for holdet.

Nicklas Helenius (Aston Villa) Nike Hypervenom Phantom Orange/Sort Tager vi de danske briller på for en stund, er det interessant, at Nicklas Helenius virker til at have få ny makker i den helt nye Nike Hypervenom Phantom. Den høje danske angriber, der er startet på sit engelske eventyr i Aston Villa, har tidligere i pre-season foretrukket Nike Mercurial Vapor IX, men han virker til at have fået smag for den udforudsigelighed, som der i Nike Hypervenom Phantom. Dermed virker det til, at danskerne fortsætter med at hoppe med på Hypervenom-bølgen. Tidligere har vi også set Viktor Fischer med et skift til Hypervenom.

Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal) Nike CTR 360 Maestri III Blå/Neon/Sort Fra et par danskere, der er glade for Hypervenom, springer vi til en ung talentfuld englænder, der ikke helt kan slippe sin Nike CTR 360 Maestri III. Arsenals Alex Oxlade-Chamberlain har vi tidligere set op til flere gange i Nike Hypervenom Phantom, men i weekendens Emirates Cup spillede han i sine Nike CTR 360 Maestri III, som han også har trænet i op til kampene mod Napoli og Galatasaray. Dermed virker det til, at The Ox vælger samme våben som bl.a. hans engelske holdkammerat Jack Wilshere, der også spiller i kontrolstøvlen Nike CTR 360 Maestri III.

Didier Drogba (Galatasaray) Nike Mercurial Vapor IX Gul/Orange custom sål I weekendens Emirates Cup var det ikke mindst interessant at se en gammel kending tilbage på de engelske baner. Didier Drogba virkede til at være fint tilfreds med at være i det engelske igen for en stund, og han fejrede gensynet med et par fremragende mål, der beviste, at han stadig er en verdensklasseangriber. I kampen mod Napoli i sidste uge spillede han i et par Nike Mercurial Vapor IX, hvor det var interessant at bemærke, at han har fået speciallavet sålen med en glasfiber-sål med Vapor SL-knopsytem. I kampen mod Arsenal spillede han også med Vapor SL-knopper, men i stedet med en sål af carbonfiber. Drogba får i øvrigt støvlerne helt specialbygget efter en noget anderledes læst end V12-læst, som Vapor IX er lavet over. Drogba har i stedet den gamle, noget bredere G69-læst, som har øget plads i snuden.

Carl Jenkinson (Arsenal) Adidas F50 Adizero Gul/Sort/Hvid I weekendens Emirates Cup havde Carl Jenkinson ikke sin mest heldige kamp mod Napoli. Det unge forsvarstalent så ikke alt for godt ud ved Napolis første mål med en kikset forsøg på at heade bolden væk, men fødderne skulle der ikke været noget i vejen med. Tidligere har han været kendt for at have meget farverige udgaver af sine støvler, som har været lavet med MiAdidas, men i weekendens kamp mod Napoli havde han den gule udgave af den seneste Adidas F50 Adizero på fødderne.

Sergio Gnabry (Arsenal) Nike Hypervenom Phantom Orange/Sort Det var ikke kun Carl Jenkinson, der ikke have den bedste weekend. Arsenal fik ikke verdens bedste optakt til den kommende Premier League-sæson med en uafgjort 2-2 mod Napoli og et 1-2 nederlag til Galatasaray. Ikke desto mindre kunne Gunners-fans glæde sig over at se det unge tyske talent Sergio Gnabry fodle sig ud på kanten, hvor han viste lovende takter. Gnabry er først lige fyldt 18 år, og om vi får ham at se noget mere i den kommende sæson, er det nok kun Arsene Wenger, der har svaret på. Men når det sker, så vil han i hvert fald være uforudsigelig med sine Nike Hypervenom Phantom på fødderne.

Felipe Melo (Galatasaray) Adidas Nitrocharge 1.0 Sort/Neon/Sølv Det er ikke til at sige, om det var for at have et par fodboldstøvler på, der stod godt til Galatasarays sorte udebanetrøje. Men den brasilianske midtbane-slider Filipe Melo havde et par Adidas Nitrocharge 1.0 i sort på fødderne i kampen mod Arsenal i Emirates Cup. Det hører til sjældenhederne, at vi ser profferne i denne version af Nitrocharge, men uanset farvevalg så passer Melo godt ind i TheEngine tankegangen, som spillerne, der løber meget og slider og slæber i hele kampen.

Albert Riera (Galatasaray) Adidas F50 Adizero Whiteout Det sidste spot fra denne weekends Emirates Cup bliver på fødderne af spanske Albert Riera. I kampen mod Arsenal blev han spottet i en Adidas F50 Adizero i whiteout. Interessant ved dette spot er, at det ikke er den standard Adidas Adizero whiteout som vi kender det fra 3.generation med de blå knopper. Denne whiteout udgave virker til at være kreeret med MiAdidas, da støvlen er fjerde generation og uden Sprintweb-båndet over vristen.

Robbie Fowler (Liverpool-testimonial hold) Warrior Gambler Sort/Gul I weekenden blev det også til en testimonial kamp for Steven Gerrard, hvor et muligvis forstærket Liverpool-hold mødte Olympiakos. På holdkortet med nummer ni havde Liverpool den tidligere klublegende Robbie Fowler, der dog ikke virker til at have holdt sig fra den gode mad, siden han stoppede karrieren. Det var i hvert fald ikke en SL-version af Robbie Fowler, der løb på banen. Til gengæld så var det interessant at se Fowler i sine Warrior Gambler-støvler, og for Liverpool-fans har de selvfølgelig været nostalgisk at se angriberen i aktion igen.

Kole Touré (Liverpool) Adidas Predator LZ Blå/Rød Vi bliver lige ved Steven Gerrard-testimonial kampen, hvor Kole Touré havde et par Adidas Predator LZ på fødderne. Interessant er det at se, at han virker til at foretrække den første udgave af Adidas Predator LZ fremfor LZ II. Måske føler han noget særligt for netop disse sko, hvor han har skrevet Allahs navn på siden, hvilket er helt i tråd med, at han er troende muslim.

Marco Sailer (Darmstadt 98) Nike CTR 360 Maestri II hvid/gul Det er ikke meget, man normalt hører til hverken Marco Sailer eller klubben Darmstadt 98, som spiller i den tyske 3.liga, men Marco Sailers støvlevalg vækkede vores interesse i weekenden. I kampen mod Borussia Mönchengladbach havde Marco Sailer en gammel udgave af Nike CTR 360 Maestri II på fødderne. Mindre interessant bliver det ikke af, at hans modstander på billedet Martin Stranzl har et par Pele Sports 1970 Hvid/Rød på fødderne. Sidstnævnte er Pele Sports' udgave af Nomis The Glove, som støvlen er bygget på efter at Pele Sports overtog det australske mærke. Interessant duel må man sige.

Scott Dan (Blackburn) Adidas Predator LZ II Sort/grøn Når vi plejer at få den lækre Adidas Predator LZ II at se på de professioneles fødder, så er det som regel i den grønne/gule version. Det hører mere til sjældenhederne, at vi spotter den skarpe kontrolstøvle i den sorte og grønne version, men det var ikke desto mindre hvad Scott Dan fra Blackburn havde på fødderne i weekendens kamp mod Derby. Det virker til, at englænderen i hvert fald har valgt side i sommerens store valg: pangfarver eller klassisk?

Junior Hoilett (Queens Park Rangers) Nike Mercurial Vapor IX Sort/Hvid En mand, der nok er glad for, at Nike har lanceret deres Stealth Pack, er Junior Hoilett fra QPR, som sidste sæson spillede i en blackoutet Vapor. Nu har han dog ikke behov for at hive sprittuschen frem mere, da Nikes nye Vapor IX-farve kommer i en afdæmpet, elegant sort. Hoilett har i den grad valgt side i kampen om klassisk eller pangfarvet her til sommer - men hvad ville du vælge?

Liam Palmer (Sheffield Wednesday) Adidas Predator LZ Sort/Hvid MiAdidas Liam Palmer er ganske godt kendt i støvlespotterkredse for at være en mand, man skal holde øje med - og engang imellem får vi da også lidt godt til øjnene, da Hr. Palmer har en forkærghed for at lave personlige udgaver af sine støvler. Her har han haft gang i Adidas' MiAdidas-tjeneste og lavet den nye Predator LZ II i sin egen, Sort/Hvide udgave. Ville det være en farvevariant, Adidas bør kigge på i fremtiden?

Denne uges støvlespot bød både på lidt af hvert lige fra den nye Nike Hypervenom til en gammel udgave af Maestri og en masse forskellige farver. Hvad siger du til denne uges støvlespot? Har du spottet noget, som vi ikke har? Som altid hører vi meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.

udsalg, udsalgs-nyheder, unisport, unisportstore