I dag er en helt speciel dag for den brasilianske vidunderknægt Neymar Jr. Ikke alene får han i dag debut på sin nye hjemmebane Camp Nou - det sker også mod hans tidligere klub Santos. Vi ser frem mod aftenens kamp og Neymars debut lige her.

Mon ikke at den brasilianske Neymar har haft en lille sommerfugl eller to i maven, da han slog øjnene op i dag. Den brasilianske guldfugl har været sommerens helt store samtaleemne, og snakken om Neymar forstummer nok næppe i løbet af dagen, hvor han skal have sin officielle debut på Barcelonas sagnomspundne hjemmebane Camp Nou. Dermed følger den hurtige brasilianer i fodsporene på Laudrup, Cruyff, Stoichkov og Messi, der alle har haft en debut, der den dag i dag er indskrevet i Barcelona-historiebøgerne.

Neymars første kamp på sin nye hjemmebane har også potentiale til at blive noget helt særligt. Ikke alene er det første gang, at Neymar møder de glødende og passionerede Barcelona-tilhængere i kamp, det er tilmed Neymars tidligere klub Santos, som er modstanderne. Det var her, man tilknyttede den vævre brasilianer i en alder af kun 13 år, og hvor man opfostrede ham og gjorde ham til den fodboldspiller, som han er i dag.

Neymar fik allerede sin debut for FC Barcelona i tirsdags, da det catalanske storhold mødte Lechi Gdansk i Polen. Det blev dog kun til 12 minutter for Neymar i kampen, der endte 2-2. Med til den historie hører dog, at Neymar først begyndte træningen med resten af Barcelona-mandskabet i mandags, efter at han havde haft en ferieperiode ovenpå Confederations Cup. Her var han som bekendt en kraftig faktor bag Brasiliens triumf, hvor de spanske europa- og verdensmestre blev slået med ikke mindre end 3-0 i finalen.

Hvordan det går i dag, når Neymar betræder Camp Nous snorlige grønsvær og får bolden på fødderne for første gang, må tiden vise. Men sikkert er det, at Neymar får følgeskab af sit nye yndlingsvåben - den uforudsigelige Nike Hypervenom Phantom Den er i dagens anledning blevet leveret i en superlækker, eksklusiv støvletaske - som vi tidligere gav væk til en heldig, udvalgt Unisport-bruger . Beregnet til at forvirre modstanderne med lynhurtige retningsskift og en tæt boldføling, skal Hypervenom nok gøre sit til, at Neymar måske allerede i sin hjemmebanedebut får skudt den lækre Nike Incyte fodbold i kassen. Det bliver den bold, som skal bruges i den kommende sæson af La Primiera Division, og derfor vil det være en god idé for Neymar at lære dens særligt godt at kende, hvis han skal leve op til de forventninger, der er til ham.

Når kampen bliver skudt i gang klokken 21:30 på Camp Nous vil der unægteligt sidde en hel del forventningsfulde FC Barcelona fans. Sikkert er det, at en stor del af dem vil sidde med den helt nye Barcelona hjemmebanetrøje eller Barcelona udebanetrøje med Neymars nummer 11 på ryggen. De nye Barcelona-trøjer er lavet i et klassisk og elegant design, og med klubbens nye vidunderdreng på ryggen, så er man sikret en trøje, som nok skal give en god del positiv opmærksomhed fra andre Barcelona-fans.

Neymar har også fået personliggjort sine Hypervenoms, og ud over sit NJR-logo har han fået skrevet Ousadia og Alegria på sine nye støvler. Det betyder dristighed og glæde, og det kendetegner meget godt de dyder, som er kernen i Neymars spil, og som også er fundamentet for Nike Hypervenom. Det handler om at have den samme glæde, som når man render rundt med bare tæer og spiller på de brasilianske strande, samtidig med at det gælder om at have den dristighed, der gør en i stand til at lave det uventede og geniale.

Neymar er en guldfugl, som hele verden venter på at se folde vingerne ud og enten flyve direkte mod stjernerne eller ud i glemslen. Men med de takter vi har set fra Neymar i bl.a. Confederations Cup, er er der god grund til at tro, at han kan sikre sig en plads blandt mange Barcelona-legender. Han er en ener på fodboldbanen, og hvis du godt kunne tænke dig at have lidt at den samme stil og elegance, som Neymar har både på og udenfor banen, så kan du se meget mere på vores kampagneside dedikeret til den hurtige brasilianer lige her:

unisport, neymar, fc barcelona

Vi glæder os til at se Neymar i aktion for første gang på Camp Nou, når Barcelona møder Santos i aften. Hvordan tror du, at kampen kommer til at gå? Og tror du Neymar kan nænne at score mod sin gamle klub? Som altid hører vi meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.