Sådan forbedrer du dit touch

15.10.2018

Skrevet af Zlatko

For nogle uger siden gennemgik vi, hvordan man blev en bedre midtbanespiller. Du lagde måske mærke til, at jeg i den blog ikke kunne tie stille omkring, hvor vigtigt dit første touch er. Du tænkte at jeg måske var besat, og at jeg skulle lukkes inde, fordi jeg har mistet besindelsen. I denne uge fortsætter jeg snakken om touch, og tager inspiration i JayMikes seneste video, hvor du blandt andet også får nogle øvelser til, så du kan forbedre din touch.

Spillet er blevet hurtigere, og hvis du gerne vil imponere folk, så skal du vise, at du er mentalt hurtig. SE og TÆNK er det første, du bliver lært som ung spiller hos Barcelona. Evnen til at orientere dig selv og se hvad der sker omkring dig, når du modtager bolden, er vital for mange klubber, som spiller moderne. Mere omkring dette i en mulig og fremtidig blog, nu skal vi først få dit touch op til et nyt niveau, så du kan købe dig selv tid på banen. Hvis du gerne vil forbedre dit touch, så er du det helt rette sted! (SPOILER ALERT – Du skal nok bruge et par kegler)

Øvelse 1 - Outside Cut

Stil nogle kegler op i et zigzag-mønster med en meters mellemrum. Dribl mellem keglerne som normal, dog ved kun at bruge ydersiden af din fod, når du vender en kegle. Denne øvelse giver dig ikke kun en god følelse, når du har bolden ved fødderne, men det vil også forbedre din fart, når du undviger din modstander. Når du har lavet øvelsen et par gange og blevet god til den, så prøv at gentage øvelse uden at kigge på bolden.

Øvelse 2 - Croqueta

Stil nogle kegler på i en lige linje med meget lidt mellemrum imellem. Øvelsen er meget lig den første bortset fra, at du bruger indersiden af foden i stedet for. Prøv igen at lave øvelsen uden at kigge på bolden, så du også forbedrer din bevidsthed.

Øvelse 3 - The Chop

Stil keglerne tilbage i et zigzag-mønster. Når du når hen til en kegle, så skal du vende den ved brug af ’the chop’. Lav øvelsen stille og rolig i starten, så du bliver vant til den, og efter noget tid sætter du mere fart på. Prøv at være opmærksom på hvor meget fart du giver bolden, da den kan ryge langt væk fra dig, hvis du sparker for hårdt. Du skal altid have bolden tæt på dine fødder, så du kan kontrollere den igennem hele øvelsen.

Øvelse 4 - Sole Roll

Vi fortsætter med zigzag-mønsteret, og denne gang skal du rulle bolden med sålen af din støvle, når du skal skifte retning. Denne øvelse hjælper dig i rigtige kampsituationer, når du skal bevæge bolden fra den en side til den anden og for at undvige modstanderne. Endnu en gang skal du bygge fart ind i øvelsen, og vær ikke bange for at lave mere mellemrum mellem keglerne, så du kan lave øvelse med intensitet.

Øvelse 5 - Motorway Sprint

Sæt nogle kegler op med en halvanden meters mellemrum. Sprint imellem keglerne til slutningen af banen med bolden ved fødderne, imens du holder bold i kontrol. Øvelsen vil hjælpe dig med at øve dit touch i høj fart, så du får indarbejdet en masse berøringer med bolden i dit løb. Når du har forbedret dit touch i denne øvelse, så skal du gentage øvelsen, hvor afstanden mellem keglerne er mindre, så du virkelig kan forbedre dit løb i en lig bane med bold.

Dette var 5 øvelser til at forbedre dit touch. Jeg håber du kan finde inspiration i de øvelser, som du har læst om, så det kan forbedre dit spil!

Nedenfor kan du se videoen jeg har omtalte i starten. Her giver JayMike dig nogle tips og tricks, så du kan forbedre dit touch!