Når sæsonen sparkes i gang, gælder det om at være i god form, og derfor tager vi her et kig på to nye Nike løbesko, der er optimeret maksimalt til, at være en fornøjelse at have på fødderne og give dig den helt rigtige fremdrift, når du skal op af sofaen og ud og løbe.

Hvis man gerne vil være i god form til sæsonstart, så er der nok ikke nogen vej udenom at få rejst sig fra sofaen og snøret løbeskoene godt til og komme ud i sommerlandskabet og få pulsen op og nogle kilometer i benene. Indrømmet: vi har prøvet at komme i god form ved at ligge på sofaen, men det rykker ikke meget ved formen, og med to helt nye løbesko fra Nike behøves løbeturen langt fra være en sur pligt.

Løbeturen kan faktisk være en sand fornøjelse, og det kan det ikke mindst takket være målrettet arbejde fra de gode folk i Nike, der har optimeret og udviklet to forskellige løbesko Nike LunarGlide +5 og Nike Flywire Lunar 1+, som vi vil kaste et blik på lige nu, så du kan tage det første og vigtigste skridt mod at komme i god form og væk fra den tillokkende sofa.

Nike Lunarglide +5 er Nikes seneste version af den meget populære Lunarglide serie, der er en meget let løbesko, hvor der er arbejdet intenst på at forbedre den overordnende følelse og løfte komforten for foden og samtidig sikre den maksimale grad af stabilitet, som er nødvendig, når man skal undgå skader.

Et af de vigtigste elementer i en løbesko er sålen, da den skal absorbere de stød, der uundgåeligt kommer, når man lander med ens kropsvægt mod asfalten og hurtig skal videre igen. Stødabsorbering er noget, der er blevet arbejdet mest ihærdigt på igennem flere generationers udvikling af løbesko, og i denne sko finder man igen det særlige Lunarlon-skum, som sålen er bygget op omkring, og som giver en blød og behagelig absorbering til hele foden.

Hvis du godt kunne tænke dig den nye Nike Lunarglide +5, så kan du bestille skoen lige her - priser fra 934 kr.

Traditionelt har løbesko lagt mest vægt på at have polstring i hælen, da de fleste løbere lander netop på hælen, men Nike har polstring i hele sålen, hvilket også gør skoen optimal til neutrale, supinerende samt mild og moderat pronerende løbere, og hvis du spekulerer over, hvad den ordrække egentlig betød, så følger forklaringen lige herunder.

Langt de fleste løbere har en løbestil, der karakteriseres som pronation, og helt kort vil det sige, at ens fod falder indad efter den har haft kontakt med underlaget, og det bruger man til at lave tre kategorier: mild pronation, moderat pronation og overpronation, der kort fortalt bliver defineret ud fra, hvor meget ens fod falder indad. Jo mindre man falder indad, jo mindre har man brug for støtte i ens løbesko. Dem der ikke falder indad kaldes neutrale løbere, og de har ikke brug for en særlig støtte, mens de der falder udaf, kaldes supinerende løbere, og de har ligesom pronerede løbere også brug for støtte.

Med det gennemarbejdede Lunarlon-skum yder Nike Lunarglide +5 støtte til hele foden, og det gør det til en særdeles velegnet løbesko til langt de fleste løbere. Og for samtidig også at sikre stabilitet i hælen, finder man på Lunarglide +5 en ekstern hælkap, der låser hælen fast og giver den nødvendige stabilitet, så man for eksempel ikke vrikker om, hvilket ville være en ærgerlig måde at starte sæsonen på.

Hvis du godt kunne tænke dig den nye Nike Lunarglide +5, så kan du bestille skoen lige her - priser fra 934 kr.

Overdelen på skoen er bygget op omkring den velkendte flywire-teknologi, der er nogle tråde, der løber på indersiden, og som skal holde midterfoden stabil, så man får det maksimale afsæt i sit løb, og ikke glider rundt. Flywire-teknologien kan strammes an via snørrebåndet og det givet et tæt fit på foden, uden at det går på kompromis med komforten.

Men hvis man skal løbe i sommervarmen, så nytter det ikke noget at have en løbesko, der bliver som en sauna for fødderne efter et par kilometer, og derfor har Nike tilføjet deres dynamiske Mesh-materiale på overdelen, der sikrer en høj grad af åndbarhed og komfort, da materialet er meget tyndt, åndbart og har små lufthuller til maksimal ventilation.

Hvis man mere ikke har nok af et par kilometer hist og pist i sommervarmen, men er målrettet på, at man skal ud og løbe langt og have mange kilometer i benene, så kan det godt betale sig at tage et kig på Nike Flyknit Lunar 1+, der er udviklet af seriøse løbere, der hvert år tilbagelægger tusindvis af kilometer, og som kræver det ypperste i form af komfort, ventilation og dynamik.

Nike Flyknit Lunar 1+ er produceret med de ypperste materialer, og ligesom man ser det på Lunarglide +5, så finder man i sålen det meget lette og meget stødabsorberende Lunarlon-skum. Det giver maksimal stødabsorbering på hele foden, og giver løberen den bedste mulighed for maksimal fremdrift.

Men i modsætning til Lunarglide +5, så finder man ikke den eksterne hælkappe, der skal holde foden på plads. Nike Flyknit Lunar 1+ er udviklet til den seriøse løber, der kræver en ultra let sko, der kan holde en kørende i et helt marathon, og for at holde vægten nede har Nike set bort fra hælstøtten i denne sko.

Hvis du godt kunne tænke dig den nye Nike Flyknit Lunar 1+, så kan du bestille skoen lige her - priser fra 979 kr.

Til at holde foden på plads er det også det meget dynamiske Flywire materiale, som overdelen er byget op omkring, og som sikrer maksimal støtte især omkring midterfoden, hvilket i sidste ende giver en bedre mulighed for at få det rette afsæt, der giver maksimal fremdrift, også i de situationer, hvor man ellers har mest lyst til at sætte sig på den nærmeste bænk og holde en velfortjent pause.

På overdelen finder man det unikke Nike Flyknit-materiale, der er lavet af meget tynde men samtidig meget stærke tråde, der giver en unik ventilation og fleksibilitet, og som samtidig holder foden på plads i de afgørende områder. Det er samtidig ultra let, hvilket gør denne sko til en af de absolut foretrukne blandt løbere, der ikke bare skal gennemføre et marathon, men skal først over målstregen.

Hvis du godt kunne tænke dig den nye Nike Flyknit Lunar 1+, så kan du bestille skoen lige her - priser fra 979 kr.

Arbejdet med Nike Flyknit Lunar 1+ har varet i fire år for Nike, og undervejs er adskillige marathon-løbere taget med på råd for at skabe en løbesko, der føles som en sok, men som giver maksimal støtte, absorbtion og som kan blive ved med at levere kilometer efter kilometer efter kilometer.

Så hvad enten du bare skal have et par hurtige ture rundt om den lokale sø, eller om du skal ud og løbe i flere timer, så har Nike skabt to unikke løbesko, der er optimeret til, at du får den maksimale oplevelse, når du skal omdanne sofa-formen til sæsonstarts-formen.

Og med et par sko i elegante sorte farver, så fortsætter Nike-stilen med de stilede sorte farver, og hvis du allerede har bestemt dig for et par lækre løbesko, men mangler et par fodboldstøvler, der matcher til, når der for alvor skal spilles fodbold, så kaster vi også lige et hurtigt blik på de fire Nike-siloer, som med Stealth-pack har fået et stilet og elegant udseende.

Nike Hypervenom Phantom behøves efterhånden ingen præsentation. Det er en støvle, som vi allerede har set på fødderne af de allerstørste stjerner, og som vi alle spændt venter på landet, så man kan komme ud og være uforudsigelig, sådan som Nike lægger op til det med en støvle, der skal kunne skabe det uforventelige. Og med denne Hypervenom i sort kan man både være knivskarp på banen og samtidig se knivskarp ud.

Nike Mercurial Vapor IX slår sig op på Explosive Speed og oftest går det hånd i hånd med en endnu mere eksplosiv farvevariant, men det er dog ikke tilfældet på denne elegante sorte farvevariant af den legendariske og ikoniske støvle, som vi efterhånden kender så umådelig godt og er vant til at se på fødderne af nogle af de absolut største stjerner som Cristiano Ronaldo og Eden Hazard.

Nike CTR360 Maestri III er målestokken for kontrol på støvlemarkedet, og det virker da også til, at Nike har fuldstændig og aldeles styr på deres designteam. Med denne sorte udgave har Nike skabt en støvle, som ikke kun er født til at spille i, men som samtidig tager sig ligeså usandsynlig godt ud. Mon ikke stjerner som Wilshere, Iniesta og Balotelli vil lade sig friste af den lækre farvemodel i den kommende sæson. Det kan man i hvert fald håbe på.

Nike Tiempo Legend IV er i og for sig en meget klassisk støvle, og klædt i sort, så bliver det næsten ikke mere klassisk og elegant. Det skulle da lige være, når Andrea Pirlo stille og roligt sparker bolden i kassen med denne støvle, og hvis du vil udstråle den samme komplette fodboldoverlegenhed, som Pirlo, så er det her et meget godt sted at starte med en støvle, der både er klassisk og ser klassik ud klædt i sort.

Med Nike Lunarglide +5 og Nike Flyknit 1+ har den amerikanske sportsgigant produceret to afsindigt lækre løbesko, der samtidig tager sig rigtig godt ud, og som passer perfekt til den lækre Stealt Pack. Hvad synes du om løbeskoene? Og hvilken kombination af løbesko og fodboldstøvler ville du helst have? Som altid hører vi meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.