Nike er i et særskilt godt humør i dag og byder på den ene lækre lancering efter den anden. Nu er turen nået til amerikanernes rendyrkede fartdjævel, Nike Mercurial Vapor IX, der lander i en næsten blackoutet udgave. De få detaljer du finder på støvlen, de er hvide. Lyder det godt? Så bliver det endnu bedre her.

Det er sikkert og vidst, at der mange gange er blevet spurgt på en Vapor IX blackout og nu kommer vi vidst ikke meget tættere på. Det er ellers en kollektion, der har været præget af meget flamboyante og farverige udgivelser, men nu er Nike således klar med en mere afdæmpet en af slagsen til de mere konservative. Ydermere kommer den også i to alternativer, når det kommer til overdel. Sprødt, ikke?

Du kan allerede nu forudbestille Nike Mercurial Vapor IX Stealth her med en forventet levering i starten af august - kun 1499 kr.

Nike Mercurial Vapor IX Sort/Hvid lander nemlig i to varianter og det giver dig selvfølgelig friheden til at vælge, hvilken af de to du bedst kan lide. På denne niende inkarnation af Vapor-støvlen præsentede Nike os for deres Speed Control-overdel, der giver denne golfbold -lignende finish, som skaber mere greb i bolden. Er du mere til den rendyrkede teijin-mikrofiber? Ikke noget problem.

Den version kan nemlig også klares, hvis du har forelsket dig i farven og den mere læderlignende overdel. Tag dog ikke fejl; det er stadig teijin-mikrofiber og ikke læder, selvom Nike har gjort et imponerende stykke arbejde med at få det til at fremstå sådan. Det har gjort overdelen meget smidig og blød og lyder det som noget, der tiltaler dig, er det nok denne variant, du skal overveje.

Begge har de dog til fælles, at de er udviklet med Nikes ACC-teknologi, der sikrer et ligeligt greb i bolden i våde såvel som i tørre vejrforhold. Teknologien er indarbejdet i materialet og er derfor ikke blot en coating, hvorfor du får gavn af det i hele støvlens levetid. Dertil smyger de to overdele sig tæt til foden og sikrer hver især et tæt fit, der således også gør støvlen meget strømlinet og aerodynamisk. Dette stemmer jo også meget godt overens med støvlens mantra om "Explosive Speed".

Det er nemlig den rendyrkede fart, der er i fokus på Nike Mercurial Vapor IX og det kommer i særdeleshed til udtryk, når man vender støvlen på hovedet. Her har man valgt en ydersål af et dobbelt lag glasfiber, som sikrer en ekstremt høj spændstighed, der leverer mere energi til afsættet og dertil vejer det ekstremt lidt, hvilket er med til at holde støvlen nede på sine imponerende lave 185 gram.

Knopsystemet, Nike har udviklet, er designet til at skære ned i jorden og sikre dig et umatchet greb med det samme. På meget minimalistisk vis har Nike valgt kun at bruge to knopper på hælen og teorien bag brugen af dette er, at de penetrerer jorden hurtigere end fire knopper og derfor også kommer hurtigere ud. Det virker og det kan vores støvleanmelder Jakob godt skrive under på. Du kan se hans anmeldelse af støvlen lige herover.

Du kan allerede nu forudbestille Nike Mercurial Vapor IX Stealth her med en forventet levering i starten af august - kun 1499 kr.

Vi har været så heldige nu at få fire Stealth-udgaver af Nikes top-siloer? Hvad siger du til "Explosive Speed" i en blackoutet udgave? Del din mening om støvlen i boksen herunder, eller gør det Facebook eller Twitter.