Det er sommer og tid til fodboldleg, og ingen mestrede dette bedre end Ronaldinho, der fik udviklet sin helt egen støvlekollektion. Vi hylder det legende fodboldspil ved at tage et kig på den ikoniske støvlekollektion 10R, der sad på fødderne af en sand fodboldekvilibrist, hvis gode humør og store smil på banen altid var en mindst ligeså stor fornøjelse at følge som de ikoniske fodboldstøvler.

Ronaldinho er uden tvivl en af de absolut største fodboldstjerner i nyere tid, hvor alle der så fodbold i 00'erne kan huske, hvordan den teknisk stærke brasilianer kunne få fodbold til at se så legende let ud, som foregik det en varm sommerdag på stranden i Rio De Janiero. Nike var hurtig til at opfange at der var tale om en helt speciel fodboldspiller og ikke mindst en unik person omgivet af en smittende glæde og entusiasme, og Nike fik hurtigt den glade brasilianer til at underskrive en kontrakt, hvorefter man valgte at udvikle en helt speciel serie til ære for fodboldkunstneren.

Inspirationen til den helt egne Ronaldinho-serie kommer fra den ikoniske Nike Tiempo Legend I Guld/Hvid, som er et unikum i enhver fodboldsamling. Da Ronaldinho skiftede til FC Barcelona i 2003 blev han lynhurtig en ubetinget succes, og det virkede til, at brasilianeren var uovervindelig, og hvilken anden måde at markere dette på end ved at lave en støvle i den eneste farve, som der er helt passende til en ener - guld!

Og selvom det til tider så ud til at Ronaldinho opfattede fodbolden som den rene leg, så var brasilianeren meget kvalitetsbevidst, hvilket hurtigt smittede af på hans støvler. På undersiden af Nike Tiempo Legend I havde Nike fx benyttet en glasfiberydersål med Air Zoom-teknologi, der var enormt stødabsorberende uden at gå på kompromis med fleksibiliteten, og på FG-modellen havde Ronaldinho fået koniske og meget bløde knopper, så han nemt kunne vende og dreje mens han bevarede fuld kontrol over bolden.

Med udgangspunkt i denne støvle fortsatte Nike med at udvikle støvler i en helt ny serie, der hed 10R, der selvfølgelig var "lille Ronaldos" rygnummer samt forbogstav. Ronaldinho satte sig ned med Nike og sagde, at han havde brug for et større sweet spot med den måde, han spillede på. Herefter gav Nike ham en Tiempo Legend at tegne på for at udvikle en unik fodboldstøvle. Det resulterede i en mere ren vrist på indersiden og den her lange stribe lige over tæerne, som giver et rent træf på bolden.

Støvlerne blev hurtig en vigtig del af Nikes støvlekollektion, og det blev til et par lækre farvevarianter, så fodboldverden både fik Nike Ronaldinho 10R Sort/Guld og en ligeså detaljeorienteret Nike Ronaldinho 10R Guld/Hvid. Værd at bide mærke i, er det bl.a. at det er med en lang pløs, der strækker sig hele vejen ned til sweet spottet, og som dækker for den specielle snøre, som blev udviklet med fem syninger. Hele tiden havde Nike det for øje, at der skulle være plads til et område med komplet boldkontrol.

Det var ikke kun på fodboldbanen, at Ronaldinho mestrede de lækre detaljer til perfektion. Også på støvlerne var der plads til små lækkerier. Det gav blandt plads til en brodering af Ronaldinhos autograf på ydersiden samt et gennemgående tema med tre tråde i rød, gul og orange, der skulle repræsentere styrke, inspiration og glæde - kerneværdier som Ronaldinhos fodboldspil udstrålede.

Det blev også til den ligeså ikoniske Nike Ronaldinho 10R Dois, hvor det mest iøjenfaldende var, at Nike var gået væk fra den lange pløs. Sweet-spottet var erstattet af et stort område med ensartet læder med små rektangulære syninger for stadig at sikre den maksimale kontrol med bolden - og kontrol var altid nøglen for den dribleglade og skarpe Barcelona og senere AC Milan-stjerne, der altid havde helt styr på sine støvler og ikke mindst bolden.

Også med denne version blev der plads til en guld farvevariant, der indkapsler det eftermæle som Ronaldinho altid vil have. Den glade brasilianer, der brød igennem i Paris Saint German, og som stadig er aktiv i den brasilianske klub Atletico Mineiro, var en unik fodboldspiller, og som indehaver af Den Gyldne Bold i 2004 og 2005, så er der ikke noget at sige til de gyldne farver. De står knivskarpt til vores minder om Ronaldinho i hans storhedstid.

I øvrigt vil den skarpe læsere garanteret allerede nu have spottet, at der er blevet plads til en take-down model på vores fællesbillede, men det skyldes helt simpelt, at vi har ønsket også at vise de klassiske sort/hvide farver, som var den farvevariant den første 10R støvle blev lanceret i.

Her på Unisport bliver vi svært nostalgiske, når vi tænker tilbage på Ronaldinhos tryllerier og ikke mindst når vi ser de lækre støvler. Hvad synes du om 10R-serien? Var det en ener værdigt? Som altid hører vi meget gerne dine kommentaterer her, på Facebook og på Twitter.