Nike sparkede i går sommersæsonen igang med en ny gang farver til deres Mercurial-kollektion og nu er turen kommet til den kontrollerende dreng i klassen. Byd velkommen til Nike CTR360 Maestri III ACC Blå/Neon/Sort, som vi fremover skal se Iniesta, Wilshere og resten af slænget i.

Nikes bud på en kontrolstøvle er nået til sin tredje generation og den er fortsat lige på populær, som dengang den ramte støvlemarkedet i år 2009. Meget er der sket siden, men det er dog stadig helt sikkert, at nogle af verdens bedste spillere sværger ved støvlen; Sergio Busquets og Andrés Iniesta fra FC Barcelona, Wilshere fra Arsenal er blot et fåtal af de stjerner, der fortrækker CTR360-kollektionen over alt andet.

Du kan allerede nu forudbestille Nike CTR360 Maestri III ACC Blå/Neon/Sort her med en forventet levering i midten af juni - kun 1359 kr.

Nu får den et helt nyt udtryk med blå, neon og sorte farver, der giver et frisk pust, hvilket ikke kunne være mere passende, når vi netop er trådt ind i sommermånederne. Den mest oplagte debut står også for døren, når Confederations Cup sparkes igang i Brasilien d. 15 juni. Til den tid får vi set nationer som Spanien, Brasilien og Italien krydse klinger og Nike CTR360 Maestri III ACC Blå/Neon/Sort står derfor en seriøs ilddåb.

Konceptet for CTR360 Maestri III er i og for sig simpelt; det skal give atleten de bedste forudsætninger for fuld kontrol over bolden. Første skridt er at sikre en fænomenal komfort, hvilket opnås gennem en række ting. Det første er overdelen, der er lavet i Kanga-Lite 2.0, der er et syntetisk materiale, der emulere læder. Det former sig derfor til foden og bliver ekstremt blødt, men det udvider sig ikke for meget, som læde har tendens til.

Det sikrer et personligt og meget komfortabelt fit og et meget naturligt touch på bolden. Overdelen er naturligvis udviklet med Nikes All Conditions Control-teknologi (ACC), der giver dig det samme greb i bolden i våde vejrforhold som i tørre. Dette tilføjer endnu et element af kontrol til støvlen, der for øvrigt var den første af Nikes siloer, der blev udstyret med den revolutionerende teknologi. Du kan se og høre, hvad Jakob mener om ACC-teknologien i vores WebTV-anmeldelse her.

På forfoden har Nike erstattet de Dampening Pods, der sad på forgængeren, med en række fordybninger i overdelen, som skaber friktion mellem bold og støvle for forbedret kontrol med driblinger. Ydermere løber der to syninger henover forfoden, der har til formål at skabe en naturlig flexzone, som gør, at støvlen følger fodens bevægelser, hvilket højner komforten gevaldigt.

På indersiden finder vi kronen på det værk, vi kalder Nike CTR360 Maestri III. Der sidder 3D kontrolzonen, der består af otte lameller, der følger svangen på foden og dermed sikrer en ensartet kontaktflade med bolden, uanset fodens position. Tanken bag er, at du får en plan overflade, der sikrer dig stabilitet, når du tæmmer og afleverer bolden og hvis det ikke lyder som noget for den kontrollerende midtbanespillere, så ved vi snart ikke, hvad gør.

Indersiden af hælen er beklædt i et ruskindslignende materiale, der har flere positive følger. Det sikrer først og fremmest, at du ikke glider for meget i støvlen og dermed nedstættes risikoen for at få vabler markant og det er jo altid et plus. Derudover gør det også støvlen ekstremt behagelig at træde ned i og tilføjer blot til det allerede høje komfortniveau.

Nike har forstærket ydersålen med to torsionbarer, der giver maksimal stabilitet og dermed komfort. Knopsystemet kombinerer lidt afrundende knopper på indersiden, der skal gøre vendingerne på de små områder lettere. På ydersiden har man brugt nogle lidt mere bladede knopper, der skal give greb i banen for at gøre dit afsæt bedre, når du vil accellerere.

Du kan allerede nu forudbestille Nike CTR360 Maestri III ACC Blå/Neon/Sort her med en forventet levering i midten af juni - kun 1359 kr.

Man skal ikke blinke mange gange, hvis ikke man skal gå glip af en lancering i disse dage; trøjer og støvler vælter ned over os. Hvad siger du til den nye Nike CTR360 Maestri III Blå/Neon/Sort? Er den noget for dig? Lad os høre din mening i boksen herunder og deltag i debatten på Twitter og Facebook.