Alene i en holdsport

10.08.2018

Skrevet af William

Tidligere har vi skrevet om både forsvarsspillere og angribere. Nu er det tid til at sætte lidt fokus på de målmænd, der har brug for en hjælpende hånd! Især når det kommer til at imponere en eventuel talentspejder. Så gør dig klar og læs videre her!

Hvem vil være målmand?

Man skal være lidt vanvittig for at være målmand, ikke? Prøv at se på René Higuita vilde skorpionpark, og så vil du give mig ret. Mentaliteten er vigtig hos en målmand. Du skal ikke kun være en leder for dit forsvar, så de kan undgå fejl. Du skal også kunne klare at få skylden for næsten alle de nederlag, som du og dit hold lider. Jeg går ud fra, at du er målmand, hvilket nok betyder, at du allerede kan gå under "vanvittig"-kategorien. Så læs videre for at få nogle tips til dit spil.


Tip 1 - Hårdt arbejde

Vi er godt klar over, at vi ofte taler om, at man skal arbejde hårdt, hvis du gerne vil være professionel. Du skal være i ligeså godt form som en midtbanespiller. Du skal være kunne være fokuseret i 90 minutter uden at miste koncentrationen, og så skal du træne dine basale evner hver dag. At gentage øvelser som at gribe, positionering, bevægelse og spark vil give dig en godt fundament at arbejde på. Du skal også kunne arbejde videre, selvom det måske ikke længere er sjovt.


Tip 2 - Attitude

Talentspejdere kigger mere på målmandens attitude i forhold til andre positioner på banen. Du skal vide, at du er modig, stærk og kan vise, du er den bedste, selvom det kan gøre ondt. Det er vigtigt, du tager ejerskab af feltet og griber modstandernes indlæg, så dit hold (og talentspejderen) kan stole på dine evner til at tage ansvar. Fysisk styrke vil hjælpe dig med at blive en målmand, men mental styrke vil gøre, at du bliver den bedste.


Tip 3 - Kontrollér dit felt

Feltet er ofte beskrevet som målmændenes område. Her kan du vise modstanderne, at du bestemmer. Du kan vise det ved at gribe eller slå deres indlæg væk. Du kan øve dig på dette ved at træne indlæg fra begge sider. Hvis du kan kontrollere dit felt, så har en en mental fordel overfor de angriberne.


Tip 4 - Kommunikation

Som målmand er der nogle gange ikke så meget at lave. Her er det vigtigt, at du kommunikerer med dit hold, så talentspejderen kan se, hvordan du er på banen, når dit hold har bolden. Det betyder ikke, at du altid skal råbe af dit forsvar hele tiden, men du kan f.eks. lade dem vide, at du er klar, hvis de har brug for at spille bolden rundt. Kommunikation med dine medspillere er nøglen til at forsvare sig som en enhed.


Tip 5 - Organisation

Det hænger meget sammen med forrige tip, men det er stadig vigtigt! Selvom du ikke laver 10 kampafgørende redninger i alle kampe, så betyder det ikke, at du gør noget forkert. I bund og grund gælder det om at holde buret rent, så hvis du kan organisere dit forsvar, så de står mere solidt, så kan det være stor hjælp til dig selv. Ja, det er selvfølgelig fedt at lave store redninger, men du behøver ikke være en sprællemand for at vise dig frem for talentspejderen.


Dette var fem tips til at imponere en talentspejder. Jeg håber, du kan bruge nogle af dem, så du kan gøre dit spil bedre!

Nedenfor kan du se en video, der handler om at imponere talentspejdere. God fornøjelse!


Hold øje med flere artikler de kommende uger, så du kan få endnu flere #Unisportlife tips!