Nike har flere kaniner i hatten og efter lanceringen af den flamboyante Hypervenom, vender de tilbage til det mere retro med den nye Nike Premier. Det er en fodboldstøvle med et ærkeklassisk og tidsløst design, der performer på så højt et niveau, at den nemt fletter ind på det moderne marked. En ægte læderstøvle i sorte og hvide nuancer.

Nike Premier er den seneste tilføjelse til den evigt voksende familie, men det er så sandelig en støvle, der ligner, at den har været her i noget længere tid. Den har nemlig et meget tidsløst design med en sort overdel og enkelte hvide detaljer i skikkelse af det ikoniske swoosh på inder- og ydersiden. Du skal dog ikke lade dig snyde af dens gammeldags design, for det er en støvle, der har niveauet til at begå sig på det moderne marked - og med en kampvægt på flotte 245 gram kan man tydeligt se de moderne præg.

Nu kan endelig forudbestille Nike Premier Sort/Hvid her med en forventet levering i starten af juli - kun 764 kr.

På forfoden er overdelen er lavet i et ekstremt blødt og smidigt kængurulæder, og på midterfoden og hælen har Nike brugt det samme gedelæder, som vi også har set dem bruge på deres streetsko, Lunargato II. Det giver et formidabelt fit fra første færd og efter kort tid i støvlen former læderet sig efter foden, hvilket blot øjner komforten. Det bløde læder leverer ligeledes også et meget naturligt touch på bolden, som mange sikkert vil vende en tommelfinger i vejret for.

Støvlen er lavet over Nikes splinternye X1-læst, der tager udgangspunkt i samme anatomiske analyser som er brugt på Hypervenom - hvor læsten hedder X1.1. Jep, der er tænkt over det.

Rent visuelt har Nike ladet sig inspirere af nogle af deres mest skelsættende og ikoniske støvler gennem tiden. Det inkluderer blandt andet Nike Tiempo Premier fra år 1994, som intet mindre end 10 forskellige spillere havde på fødderne i VM-finalen det samme år. Derudover har man også ladet sig inspirere af "The Nike" fra år 1971, der var den første støvle nogensinde med det velkendte swoosh på.

Nikes Vice-Præsident for Football Footwear hedder Phil McCartney og det er ham, der står bag Nike Premier. Han fortalte holdet, der skulle designe støvlen, at de skulle levere en støvle med et klassisk look, men med performance og kvalifikationer til at kunne begå sig på det moderne marked.

"Første gang vi viste Nike Premier til vores professionelle atleter, troede de, at det var en af vores klassiske støvler fra arkivet. Da de så fik den på fødderne, kunne de med det samme mærke, at det her var alt anden end en gammeldags støvle."

Hvordan beskriver man bedst Nike Premier? Det vil vi lade Phil McCartney om.

"Vi ville gerne have Premier til at have et meget simpelt udtryk designmæssigt, men den skulle stadig være vovet, stilet og have Nikes DNA med sig. Der er spillere derude, der gerne vil have en sort og hvid fodboldstøvle med et lækkert fit og et ultrablødt touch på bolden. Nike Premier er til dem."

Nike Premier sidder på den samme læst, som de brugte på Hypervenom og det er deres mest anatomisk korrekte til dato. Den placerer foden tæt på jorden og bolden for et bedre touch. Det naturlige flex i ydersålen giver en stabil midterfod og en spændstig forfod for et godt afsæt. Knopsystemet er ligeledes meget klassisk opbygget med koniske knopper og enkelte blades, der giver et godt greb i banen på flere forskellige overflader.

Nu kan endelig forudbestille Nike Premier Sort/Hvid her med en forventet levering i starten af juli - kun 764 kr.

Nike Premier placerer sig i samme segment af fodboldstøvler som Adidas Copa Mundial og Puma King Top DI. Hvordan synes du så, den klarer sig? Hvad tænker du om støvlen? Del din kommentar i boksen herunder og deltag i debatten på Twitter og Facebook.