Udviklingen inden for fodboldstøvler er gået stærkt de seneste par år, hvor trenden har været at lave lettere og lettere støvler. Først sprang man 200 grams-grænsen, og nu har Adidas løftet sløret for deres helt nye konceptstøvle, som lander i 2015. Vægt? 99 gram. Nej, du læste ikke forkert. Den vejer 99 gram.

Adidas åbnede fredag dørene for specielt inviterede gæster til deres #AdidasLab i hjertet af London - og vi var naturligvis med. Hvordan hele eventet forløb, kan du naturligvis meget snart se i vores AdidasLab-video.

Formålet med AdidasLab var at give et kig ud i fremtiden af fodboldudstyr, hvor Adidas har en masse innovationer i ærmet til os. En af de helt sjove er den helt nye F50 Adizero, som vejer 99 gram. Vi mødte Antonio Zea, som fortalte satte os ind i den vanvittigt lette støvle.

Interviewet kommer naturligvis i videoform, men vi kunne ikke vente med at dele historien med jer. Indtil videre kan støvlen kort ses i aktion i Adidas' teaser-video for eventet herunder.

Antonio fortalte bl.a., at hovedårsagen til Adizeroens lave vægt er den splinternye overdel. Adidas har droppet traditionel mikrofiber og i stedet lavet en overdel af vævet polyester - med andre ord et stykket meget tyndt tekstil. Dette støttes af et indre skelet på samme måde som SprintFrame fungerer i den nuværende Adizero, da overdelen er ekstremt tynd - faktisk så tynd, at man flere steder kan se igennem materialet.

Antonio Zea fortalte om processen, at Adidas har testet over 60 forskellige materialer før man nåede frem til den polyesterlignende overdel - og at den ultratynd samtidig med at den holder jord og vand ude.

Adidas har haft stor fokus på at fjerne alle overflødige materialer og skære Adizero på 99 gram helt ind til benet. Derfor har man også fjernet det bagerste af hælkappen samt udhulet støvlens knopper. Med andre ord: alle gram bliver sparet.

Samtidig har Adidas udviklet sålen på Adizeroen, så den er blevet endnu tyndere og lavet med et endnu mere fleksibelt materiale, polyamid. Knopsystemet er blevet opdateret, og Adizero har nu kun tre knopper på hælen - både for lav vægt, men også for at hjælpe dig med at bremse effektivt.

Selve knopsystemet er resultatet af mange års forskning i hvordan en fodboldspiller bevæger sig - især en spiller, der lægger sig meget an på sin fart. Her fandt man 7 typer bevægelse, som knopsystemet er blevet bygget efter for at optimere dine vendinger og accelerationer på banen.

Vi var så heldige at få lov at holde støvlen i hånden, og den vejer ganske rigtigt næsten ingenting. Til sammenligning opfordrede Antonio os til at tage støvlen i den ene hånd og vores iPhone i den anden - og telefonen var tydeligt den tungeste af de to…

Den nye Adizero har lidt lange udsigter - den kommer på markedet i februar 2015, hvor den vil blive udgivet i et begrænset antal. Antonio kunne dog berolige med, at støvlen kommer til at sætte standarden, og at vi kan se frem til lige så vilde støvler i fremtiden.

Hvad siger du til tanken om en fodboldstøvle på 99 gram - og kan en støvle blive for let? Del meget gerne dine tanker med os i boksen herunder - og husk at holde øje med siden og vores store dækning af AdidasLab-eventet.