På lørdag går det omsider løs, når Londons storslåede Wembley Stadium byder velkommen til Borussia Dortmund og Bayern München i dette års Champions League-finale. Begge hold har stærke individualister på papiret, men hvilke støvler kan gå hen og blive den afgørende faktor i årets vigtigste kamp?

Arjen Robben, Robert Lewandowski, Bastian Schweinsteiger og Mats Hummels er alle spillere, der har en speciel evne til at afgøre kampe på egen hånd. Det kunne nem blive én af dem, der blev udslagsgivende i finalen på lørdag, men det er der en lange række flere, der også kan. Dem tager vi nu et kig på for at se hvilke fodboldstøvler, der kan blive den afgøre faktor.

Adidas Adipure 11Pro Selvom Philipp Lahm sjældent begiver sig i modstandernes felt, kan der ikke være tvivl om den trussel, han poserer frem ad banen. Med sine konstante løb i overlap og knivskarpe indlæg giver den tyske højreback de fleste forsvarskæder hovedpine. Defensivt bidrager han med lige så meget tilbage i banen, hvor hans Adidas Adipure 11Pro giver ham den fornødne komfort til at levere igennem de fulde 90 minutter.

Lahm bliver sandsynligvis den eneste i finalen, der kommer til at spille i Adidas Adipure 11Pro, da Manuel Neuer, Neven Subotic og Sven Bender alle står til at skifte støvler op til den store kamp, men dem kommer vi tilbage til.

Adidas F50 Adizero Et meget populært valg blandt Bayern Münchens spillere, hvor vi fremhæver Schweinsteiger og Robben som de to spillere, der har størst chance for at afgøre kampen til deres fordel. Begge foretrækker de lædermodellen, der med sine blot 203 gram sørger for, at dine fødder føles lette hele kampen igennem.

Arjen Robben har scoret mange flotte og vigtige mål med sine venstreskøjte og rammer han dagen, kunne han nemt give Marcel Schmelzer på Dortmunds højre back store problemer. I maskinrummet på midtbanen løber Schweinsteiger rundt i et utrætteligt tempo, hvor han arbejder fra boks til boks med aflevering, taklinger og afslutninger mod mål.

Nike Tiempo Legend IV Endnu et bud på en klassisk læderstøvle, der kan begå sig med lethed i den moderne fodboldverden. I forsvaret hos Bayern München ses Jerome Boateng med støvlerne og den tyske forsvarsspiller får nok at se til, da han skal sørge for, at den altid giftige Robert Lewandowski ikke kommer til nogle chancer. Om hans Legend IV er klar til opgaven må vi bare vente og se.

Selvom det ligger i kortene, at han starter på bænken, så har Mario Gomez en ekstremt veludviklet målnæse. Han skal ikke bruge mange halve chancer for at score et mål og med sine Nike Tiempo Legend IV på fødderne, har han kun sig selv at takke, hvis han brænder en 'direktør'. Vi spår, at Gomez kommer på banen, hvis kampen er uafgjort i de døende minutter og så kan alt jo ske.

Nike CTR360 Maestri III Én af omdrejningspunkterne på Borussia Dortmunds hold er Ilkay Gündogan. Til trods for sin unge alder har han vist sig at være svært rutineret og rolig, når holdkammeraterne ikke har været det. Med sine styrker i de præcise pasninger og hurtige fødder er det bestemt en mand, der skal holdes ekstra godt øje med fra Bayern Münchens side af.

Han spiller som en af de få i Nike CTR360 Maestri III, der om muligt ikke kan passe meget bedre til hans kvaliteter som central midtbane. Støvlen er som bekendt udviklet til at optimere boldkontrol og stabilisere afleveringer, hvilket Gündogans spil i høj grad hviler på.

Adidas Nitrocharge 1.0 Den nyeste støvle på markedet kan meget vel gå hen og få en afgørende rolle i sin ilddåb. Champions League-finalen bliver det ultimative udstillingsvindue for støvlen, vi kunne løfte sløret for i sidste uge. Den har tiltrukket profiler som Bayern Münchens Manuel Neuer og Javi Martinez; samt Dortmunds Sven Bender og Neven Subotic, der alle er skiftet ud af Adidas Adipure 11Pro med undtagelse af Martinez, der skifter fra Predator LZ.

Neuer skal gerne holde buret rent og på midten af banen skal Javi Martinez og Sven Bender udnytte den ekstra energi, støvlen bryster sig af at levere til at sætte sit præg på spillet. Nitrocharge 1.0 er ligeledes designet til at give ekstra beskyttelse, når der tackles og mon ikke Neven Subotic, Bender og Martinez får meget glæde af det tiltag?

Puma Powercat 1.12 Én af markedets måske mest undervurderede støvler må siges at være Powercat 1.12, der, foruden Weidenfeller og Reus, benyttes af spillere som Fabregas og Rosicky. Den slår sig stadig op på power, men har ligeledes fokus på tæt boldføling og sublim komfort. Det kan forhåbentlig komme de to Dortmund-spillere til gode på lørdag, hvor de gerne skal ramme dagen.

Marco Reus har ved flere lejligheder vist, at han kan klare skærene på egen hånd, hvad end det er takket være hans små driblinger eller knaldhårde spark fra distancen. På samme måde har Weidenfeller også vist sig at være kampafgørende, hvor han mange gange har leveret klasseredninger for sit hold. Rygterne går for øvrigt på, at Puma har noget nyt i ærmet til netop finalen på lørdag - så hold øje med siden i de næste dage.

Adidas Predator LZ II Den nye generation af kontrolstøvlen kommer til at sidde på nogle ganske prominente fødder på lørdag; Mats Hummels fra Dortmund og Bayerns Thomas Müller. Især sidstnævnte har scoret vigtige mål i årets udgave af Champions League, hvor han især var i målhumør mod FC Barcelona i de to semifinale-opgør mod de spanske mestre.

Adidas Predator LZ II skal levere fuld kontrol i alle spillets facetter og i alle situationer. Mats Hummels defineres som en spillende midterforsvarer, der ikke blot tackler og afværger, men ligeledes deltager i det opbyggende spil. Han har vaklet lidt de seneste kampe, men finder han topformen frem til på lørdag, kan han blive meget afgørende.

Nike T90 Laser IV De fleste fra Bayern München får nok kuldegysninger, når de hører Robert Lewandowski blive nævnt. Den polske angriber er holdets topscorer i Bundesligaen såvel som i Champions League. Senest scorede han 4 mål mod Real Madrid; i én kamp. Rammen han dagen, kan han ene mand lægge Bayern ned.

Det forpligter naturligvis, at han rammer målet og det skulle hans Nike T90 Laser IV gerne hjælpe med; de er nemlig designet med henblik på præcision. Nuri Sahin benytter sig også af støvlen, men det er dog mere tvivlsomt, at han kommer på banen på lørdag, men man ved jo aldrig, hvad der sker i fodboldens verden.

Nike Mercurial Vapor IX Der er næsten garanti for, at Vapor IX kommer til at påvirke udfaldet af kampen på den ene eller anden måde. Nogle af kampens største individualister spiller i støvlen; Franck Ribery, Jakub Blaszczykowski og Mario Mandzukic er iblandt og der hersker velsagtens ingen tvivl om deres evner. Der er dog tvivl om Mario Götze, der eftersigende er meldt ude af finalen med en muskelskade.

Nike Mercurial Vapor IX vejer blot 185 gram og er på den konto blandt markedets letteste. Derudover har den Speed Control og ACC, der begge har til formål at forbedre boldkontrollen. Om det vil være nok til at give Ribery eller Blaszczykowski den sidste fordel, ved vi først, når kampen fløjtes af.

Hvilke støvler tror du, kommer til at afgøre dette års Champions League-finale? Bliver det den elegante Vapor IX? Eller den kraftfulde Powercat? Lad os høre dit bud i kommentarfeltet herunder og deltag i debatten på Twitter og Facebook.