FC Barcelona har for få øjeblikke siden løftet sløret for klubbens nye hjemme- og udebanetrøje for den kommende sæson. Med rødder dybt plantet i Catalonien, er det ingen overraskelse, at de catalanske nationalfarver har været en stor inspirationskilde hos designerne.

Du kan allerede nu forudbestille de nye Barcelona-trøjer lige her

FC Barcelona hører til i den absolutte elite af europæiske fodboldklubber, men selvom klubben nyder stor international anerkendelse, er den blandt de klubber, der hylder sin rødder mest. Barcelona er nemlig hovedstaden i den spanske region Catalonien, hvor mange af holdets spillere oprindeligt er fra. Xavi, Piqué er iblandt og de viser derfor glædeligt de nye trøjer frem.

De traditionelle røde og blå striber gør comeback på den nye hjemmebanetrøje, men med en fræk detalje på ærmerne, hvor farven fader sammen. Designet har ladet sig inspirere af FC Barcelonas spillestil, der for det utrænede øje virker meget simpel, men som i realiteten er langt mere kompleks og svær at udføre; med andre ord, et mesterværk.

Den nu bredere v-hals er designet i en gul farve foran, men i nakken er den designet med de gule og røde striber fra det catalanske flag, Senyera. Samme lille detalje er der blevet plads til i sømmen af trøjen, ligesom der er blevet plads til klubbens motto Més Que Un Club (Mere end en klub, red.) i nakken af trøjen.

Udebanetrøjen er for første gang nogensinde designet udelukkede i de gule og røde farver fra det catalanske flag. I modsætning til hjemmebanetrøjen er udebanetrøjen designet med en rund hals i gul med rød kant. Trøjen har de samme striber på kroppen og har gjort brugt af samme detalje på ærmerne, hvor farverne fader sammen.

I tråd med Nikes miljøbevidste tiltag, er FC Barcelonas nye hjemmebanetrøje produceret i genbrugt polyester, der udvindes gennem plastikflasker. Trøjen vejer blot 150 gram og er dermed hele 23% lettere end sidste års trøje, men Nike har stadig formået at gøre materialet 20% stærkere. Trøjen har naturligvis Nike DriFit-teknologi, der transporterer sved og fugt væk fra kroppen for optimal bærekomfort.

Du kan allerede nu forudbestille de nye Barcelona trøjer.

FC Barcelona skal i den kommende sæson forsvare det spanske mesterskab og det skal de med de catalanske farver på trøjen. Hvad siger du til de nye trøjer? Kan du bedst lide hjemme- eller udebanetrøjen? Del din kommentar i boksen herunder og deltag i debatten på Twitter og Facebook.