Blink, og de er væk. Puma har lanceret deres nyeste generation af deres speedstøvle, der hedder evoSPEED 1.2. Den har fået en overhaling både grafisk og teknisk, og er i endnu højere grad blevet optimeret til fart. Den støvle kan du komme helt tæt på og høre mere om her.

Sidste år tog Puma et markant skridt og startede helt på en frisk med deres letvægtsstøvler. Man sagde farvel til Velocity-serien, og introducerede i stedet evoSPEED 1, som hurtigt fik en flot tilslutning fra mange professionelle.

Gør som Agüero og Falcao - forudbestil Puma evoSPEED 1.2 her - kun 1.359,- kr.

Nu er konceptet blevet udviklet, og Puma har givet evoSPEED 1 en overhaling med efterfølgeren evoSPEED 1.2. Den har fået opdateret designet, så formstriben nu er blevet "hel" igen efter sidste års lyn-formede stribe - og skulle man være i tvivl om, hvor evoSPEED 1.2 er fra, kan man bare se på indersiden, der har fået en oversize Puma-font.

Støvlen er ifølge Puma bygget til at "forøge din fart," og den er designet med tre ting in mente; lav vægt, fleksibilitet og pasform.

Disse tre elementer bliver kombineret i en af markedets letteste støvler - Puma evoSPEED 1.2 vejer således sølle 188 gram. Samtidig er den udstyret med en tynd overdel af et japansk mikrofiber, som er med til at holde vægten nede.

Dette enkeltlags mikrofiber er lavet med henblik på at sætte sig som en handske på din fod samtidig med at du får en enormt skarp føling med bolden. Overfladematerialet har en læderlignende finish, hvilket uden tvivl vil blive populært.

Samtidig har Puma ladet deres GripTex-tekstur på snuden af støvlen gå videre til evoSPEED 1.2, hvor det har til formål at give et bedre greb i bolden især i vådt føre. GripTex-teknologien er en smule klæbrig, og vil derfor give bedre forudsætninger for at have fuld kontrol under især driblinger.

Selve overdelen er igen stabiliseret og holdt oppe af evoSPEED 1.2's skelet, som Puma kalder Everfit Cage. Tanken bag er, at teknologien skal smyge sig om din fod og give støvlen stabilitet om især midterfoden - på den måde bliver din fod og støvlen i højere grad ét.

Støvlen er igen bygget op over Pumas lækre EvoAptoLast, der tager hensyn til fodens naturlige krumning i snuden. Således får du et fit, der nærmest er skræddersyet til fodens form.

Den største innovation på Puma evoSPEED 1.2 finder vi under sålen, hvor Puma har introduceret deres Speedtrack teknologi. Speedtrack'en er en torsionsbar, der fungerer som rygrad for støvlen og sørger for at dine reaktioner og kraftudladninger bliver optimeret.

Ydermere er evoSPEED 1.2 blevet opgraderet med hensyn til flex, som er et af kerneområderne. Under forfoden sidder DuoFlex-området, som sikrer at støvlen kan bøje og følge fodens naturlige bevægelser. DuoFlex-området er blevet udvidet, således at den nu i højere grad kan fremme din fods naturlige fleksibilitet - lidt som en sprintersko.

Lyder Puma evoSPEED 1.2 som noget for dig? Forudbestil dem lige her - kun 1.359,- kr.

Knopsystemet på evoSPEED 1.2 er blevet lavet en smule om i forhold til forgængeren, således at knopperne nu er blevet lidt tyndere og lidt længere. På den måde trænger de bedre ned i jorden, så du hurtigst muligt kan få overført kraft og komme ud af starthullerne.

Vil du opleve Puma evoSPEED 1.2 fra alle vinkler? Så tjek vores eksklusive 360 graders interaktive præsentation af støvlen her.

Pulpit rock

EvoSPEED 1.2 kommer både i FG og SG, hvor SG-knopsystemet er lavet som de fleste proffesionelle foretrækker det - men en hybrid af både jern- og plasticknopper for optimalt greb og støtte på våde og bløde baner.

Vi kommer uden tvivl til at se mere til den nyeste generation af Puma evoSPEED på fødderne af Olivier Giroud, Sergio Agüero og Radamel Falcao - men hvad synes du om de nye støvler, designet og forbedringerne? Er de noget for dig? Del meget gerne dine tanker med os i boksen herunder eller på Facebook og Twitter.