Vi elsker nye støvler, men som så mange andre har vi også en stor forkærlighed for gamle støvler. Fodboldstøvler med en historie. Her er det svært at komme uden om nogen af støvlerne i den ikoniske Nike Mercurial-kollektion, der i år fylder 15 år. Vi har igennem årene samlet nogle af de mest skelsættende udgaver i det, vi kalder "The Mercurial Archive".

Nikes Mercurial-kollektion har ikke set sig tilbage, siden den i 1998 kom buldrende ind på støvlemarkedet ført an af brasilianske Ronaldo. Vi ser tilbage på nogle af de mindeværdige støvler, som Mercurial-kollektionen igennem årene har forkælet os med i "The Mercurial Archive", der lanceres i fuldt vigør på torsdag, men indtil da kan du få et lille udpluk herunder.

Det hele startede med Nike Mercurial R9, der var udviklet til brasilianske Ronaldo med tanke på at designe og producere den letteste fodboldstøvle nogensinde. Den ikoniske støvle opnåede enorm succes og skulle blive startskuddet for "15 Years of Speed", hvor Mercurial-kollektion fast har været en integral del af støvlemarkedets udvikling.

Nike har aldrig været kendt for at hvile på laurbærene og der skulle ikke gå længe, før de igen tog nye skridt fremad. I 2002 kom den første Nike Mercurial Vapor og voila; en legende var født. Med en vægt på blot 196 gram, var det første gang, at det lykkes nogen at producere en støvle, der vejede under 200 gram. Det tiltrak naturligvis et hav af stjerner, der blandt andre talte Ronaldo, Ruud van Nistelrooy og Thierry Henry.

Efter flere succesfulde år for Mercurial-kollektionen, var det tid til noget nyt, og ind kom Nike Mercurial Vapor Superfly. En ultralet, toptunet udgave af Vapor V, der vejede imponerende lave 185 gram og introducerede en ydersål bestående udelukkende af carbonfiber og innovativ teknologi som Flywire, der skabte stabilitet i den tynde Teijin-mikrofiberoverdel.

Spoler vi tiden helt frem, kigger vi på Nike Mercurial Vapor IX, der bygger videre på den svært populære VIII'er. En vægt på 185 gram, ACC og Speed Control på overdelen er nogle af de væsentligste punkter på støvlen, der nu bæres af stjerner som Cristiano Ronaldo, Mario Götze og danske Christian Eriksen. Vapor IX blev introduceret i år 2013, 15 år efter den første Mercurial nogensinde.

På torsdag d. 2 maj lancerer vi "The Mercurial Archive", hvor du kommer til at se meget mere til legendariske kollektion.

15 Years of Speed. 15 år med vanvittige farvevarianter, fantastisk teknolgier og store stjerner i store støvler. Hvad siger du til det hurtige tilbageblik? Og glæder du dig til at se hele "The Mercurial Archive", når vi løfter sløret for det på torsdag? Lad os høre din mening i boksen herunder.*

E-handelspris