Markedet for fodboldstøvler bliver mere og mere specifikt, og mange støvler bygges efter visse typer spilleres behov. Meget tyder på en ny støvle fra Adidas, og allerede nu giver de os et lille indblik i hvad den handler om.

De sidste to år har Adidas arbejdet på at identificere en spillertype, som de kalder #TheEngine - motoren. Det har de gjort ved at trække på data fra en af verdens største dataindsamlingsfirmaer, Opta - som bl.a. leverer statistik til Premier League.

I Adidas' øjne er #TheEngine prototypen på en boks-til-boks spiller, der utrætteligt jagter bolden rundt på banen uanset om det er for at score mål eller snuppe bolden fra sin modstander. #TheEngine er i gang i alle 90 minutter.

Opta har lavet en avanceret matematisk formel, som påviser eksistensen af denne type spiller - motoren på ethvert hold. Opta har gennem længere tid analyseret de faktorer, der gør holdets motor til netop det, og har gennem disse analyser lavet en algoritme, der kan bedømme en spillers præstation på banen.

Her vil en spillers løbepensum og bevægelse på og uden bold blive vurderet, hvorefter spillere vil få en score ud af 100. Det kan godt virke lidt småtungt, men vil om ikke andet kunne kategorisere #TheEngine på banen. Disse spillere vil blive vurderet via et “Engine Index,” så folk kan følge med i spillernes præstationer på banen.

Ikke nok med, at Adidas har teaset lidt for deres nye støvlesilo, så får vi også et interessant kig til to spillere, som Adidas angiveligt har identificeret som to “Engines”. Det er Bayern Münchens Javi Martinez samt FC Barcelonas Dani Alves.

Og nå ja, så er der lige d'herrers støvler, som bestemt ser interessante ud. Både Alves og Martinez lader nemlig til at have et bånd løbende over vristen. Havd det præcis går ud på, kan vi ikke afsløre - men mon ikke der snart dukker mere information op?

Adidas har introduceret en ny type spiller med #TheEngine - og Alves og Martinez lader allerede til at passe ind i Adidas definition. Men hvem synes du ville passe på beskrivelsen? Del meget gerne dine tanker med os herunder.

E-handelspris