Der sker rigtig på støvlemarkedet lige nu; overalt i verdenen træner topspillere i blackoutede støvler, der unægteligt ligner nye og kommende støvler. Vi har samlet op på nogle af gengangerne og tager et kig i krystalkuglen for at spå om, hvad Adidas og Nike kunne have i ærmet til os i fremtiden.

Neymar, Danny Welbeck, Sven Bender og Manuel Neuer har alle gjort sig særligt bemærkede hos vores støvlespottere, da de har trænet og spillet i hidtid usete, blackoutede støvler. Noget kunne altså pege på, at både Adidas og Nike har nyt i ærmet til os, og vi danner os et lille overblik over blackout-støvlerne, alle taler om i støvleverdenen.

Vi lægger ud med en støvle, som vi har kunne følge siden i sommers, hvor Borussia Dortmunds Sven Bender spillede i støvlen. På daværende tidspunkt var han på kontrakt hos Nike, men måske denne hemmelige test fik ham til at skifte til Adidas. Det første syn af støvlen rejste mange spørgsmål; først og fremmest havde Adidas kort forinden præsenteret Adidas Predator LZ, der blev en enorm succes, og det virkede derfor en smule drastisk, hvis tyskerne allerede testede den næste generation af Predator-kollektionen.

Efter Sven Bender havde givet os et glimt af sine spændende støvler, skulle der gå et stykke tid, før vi spottede den igen. Denne var det den ellers ukendte Jonatan Kotzke fra Jahn Regensburg, der pludselig fik stjernestatus hos os. Støvlen bærer mange lighedstegn med Benders, hvor det meget iøjnefaldende bånd løber over vristen. Det ligner ikke en Predator, og meget kunne tyde på en helt ny silo fra Adidas.

Den nye Adidas-støvle dukker op på flere og flere Adidas-spilleres fødder. Her er det for øvrigt værd at notere sig, at det er spillere, der på nuværende tidspunkt spiller i forskellige siloer. Bayern München-målmanden Manuel Neuer spiller til dagligt i Adipure 11Pro og PSGs Ezequiel Lavezzi er fast mand i F50 Adizero, men det har ikke holdt dem fra at teste de nye støvler.

Tomas Rincon fra HSV er den seneste i rækken af professionelle spillere, der er blevet spottet i støvlen og siden Benders første optræden har den ikke ændret sig meget. Snuden har den karakteristiske, næsten pude-lignende overdel - formentlig af Hybridtouch - og det let genkendelige bånd, der spænder på tværs af vristen. Derudover giver billedet her også et kig til en nyudviklet Sprintframe-sålen, som naturligvis er MiCoach-kompatibel.

Det er imidlertid ikke kun Adidas, der pønser på noget nyt og spændende. Det er efterhånden ved at gøre et godt stykke tid siden, at vi så Neymar i støvlen ovenfor. Den whiteoutede støvle vakte stort postyr på daværende tidspunkt og snakken gik hurtigt på en Nike GS3 og Mercurial Vapor IX. Vi har ikke set vanvittigt meget til støvlen siden da, men nu begynder den igen at dukke op på fødderne af Neymar.

Det der fik os op af stolene, var dog ikke Neymars støvler, men derimod var det Manchester Uniteds Danny Welbeck, der også havde fået fingre i et par. På nuværende tidspunkt er han ligesom Neymar fast inventar i Mercurial-kollektionen og derfor har flere muligheder været nævnt i støvlekredse. Nogle nævner muligheden for næste generation af letvægtsstøvlen. Andre snakker dog også stille i krogene om et helt nyt udspil fra Nike.

Det ser unægteligt meget spændende ud, og støvlen har i stil med en speedstøvle en meget hurtig og skarp profil, når man ser den fra siden. Det mest prominente støvle må dog siges at være overdelen, der i stil med Vapor IX har den her golfbold-lignende overdel, men det har den trods i alt i en noget mere udpræget grad. Knopsystemet ser også interessant ud med runde knopper under hælen - ganske interessant.

Det koger på rygtebørsen i disse tider, hvor der ikke går én uge uden spændende støvlespots. Vi kan næsten ikke følge med længere, men alligevel ønsker vi, at tiden ville gå lidt hurtigere. Hvad tror du, Nike og Adidas har i ærmet til os? Del din mening i boksen herunder.

E-handelspris