Hårdt arbejde slår talent, når talentet ikke arbejder hårdt

15.06.2018

Skrevet af Zlatko

Vi har tidligere løbet igennem, hvordan fodbold ændrer sig, og på grund af dette skal forsvarsspillerne hele tiden tilpasse sig til det moderne spil. I denne guide dribler vi forbi alle spillerne på banen som en ung Maradonna, og giver dig tips, så du kan blive en bedre offensiv spiller.

Som Bob Dylan en gang skrev: “The first one now, will later be last, for the times they are a-changin”, hvilket er meget tydeligt i moderne fodbold. Den flade 4-4-2 er ved at blive erstattet af den kompliceret 3-5-2 med højt pres og tiki-taka pasninger. Denne ændring og nye måde at se fodbold på tager hårdt på angriberne, da det kræver en højere arbejdsrate og en god fodbold IQ. Nu tænker du “Hvordan kan man ændre sit spil og blive en bedre offensiv spiller?” Du skal bare læse med her, så finder du ud af det!

1 – Brug streetfodbold som en hobby

Fodboldspillere som Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Neymar Jr. har alle startet med enten futsal, streetfodbold eller freestyle. Det er i disse spil, man lærer det basale om angrebsfodbold, samt hvordan man spiller som en holdspiller. Først og fremmest kræver det evnen til at sætte modstanderne af. I spil hvor banerne er mindre, er det vigtigt at mestre boldkontrol, samt at være opmærksom på sine omgivelser, da man ikke har så meget tid til at tænke. Derfor bliver det naturligt at ens instinkter tager over, og ens krop lærer at justerer sig til at holde på bolden, imens du kigger rundt efter plads eller frie holdkammerater.


2 – Perfekte træningspas giver perfekte kampe

Ligegyldigt hvor meget talent du har, så vil du ikke blive bedre eller få succes, hvis du ikke arbejdet hårdt. I vores guide med Roberto Firminho snakkede han meget omkring, hvor vigtigt det var at arbejde hårdt og træne når man er en offensiv spiller. Hvis du og dit hold gerne vil spille angrebsfodbold og have succes med det, så er det nødvendigt at i træner det. Du vil dog lave fejl, og du vil tabe kampe (til tider også mange), men du vil aldrig lære noget, hvis du ikke laver fejl og tager chancer.

3 – Du skal ikke være bange for at prøve nye ting

Ronaldinhos far gav ham følgende råd, da han var ung “spil med bolden”. Han ville gerne have sin søn til at nyde fodbold, og spille som han ønskede. Hvis du er bange for at prøve nye ting af på banen, så har modstanderholdet allerede vundet kampen. Hvis du er bange for at modtage bolden og prøve at udfordre forsvaret, har forsvaret allerede vundet over dig. Det at arbejde hårdt er vigtigt, men du skal også nyde det du laver.

4 – Spil med andre som er bedre end dig

Ungdomsfodbold er oftest sat op i aldersgrupper, og man ser ofte 15-årige træne sammen med 18-årig. Dette er ikke blot en god forberedelse på den fysiske del af spillet, men det forbedrer også de unge spilleres evner, og dermed gør dem bedre i fremtiden. Det at lære fra spillere, der er bedre end en selv, er uvurderligt, og det vil være med til at forbedre dit spil. Du skal nemlig oppe dit spil fra starten af, hvilket i sidste ende vil få dig op på deres niveau.

Dette var 4 råd, som gør dig til en bedre offensive spiller. Jeg håber du kan bruge nogle af disse råd, så du kan steppe dit spil op!

Forneden kan du se videoen jeg omtalte, og her kan du se, hvordan man bliver en bedre angriber sammen med Roberto Firminho.