Top 5 røde kort til VM | Når spillerne går for langt

04.06.2018

Skrevet af Zlatko

VM er kendt for, at give os minder vi aldrig glemmer. Oftest er dette vidunderlige mål, fantastiske historier og mindeværdige fejringer. Men der har også være nogle vilde røde kort, hvor spillerne bare slukker for øverste etage, og går ind og laver den kampafgørende tackling. Hvis man nu kan kalde det for kampafgørende, når man trækker et rødt kort på det?

Igennem VMs historie har der i alt været uddelt 169 røde kort siden VM i 1930. Hvis vi laver et hurtigt regnestykke, giver det os i gennemsnit 7,6 røde kort pr. slutrunde. 20 af disse blev uddelt i 1998-slutrunden i Frankrig, hvilket var et klassisk VM, hvis man ser på det som forsvarsspiller.

5. Leonardo – VM 1994 imod USA

Man forbinder ikke rigtigt Brasilien med røde kort. Men i 1994 mistede Leonardo hovedet og stangede Ramos fra USA en albue i hovedet. Det skete ottendedelsfinalen, og i de sidste minutter af første halvleg var der en nærkamp om bolden. Ramos prøvede at lave en tunnel på Leonardo, som han undgik uden problemer. Derefter hev Ramos sin modstander i trøjen, som blev lidt for meget for Leonardo som stak ham en albue, og en tur til skadestuen med et kraniebrud…av.

4. Mateja Kezman – VM 2006 imod Argentina

Denne gut er kendt for nogle underlige røde kort for det serbiske landshold (i 2006 deltog de som Serbien og Montenegro). De var allerede bagud 3-0, og Kezman ligende en der gerne ville tidligt i bad, med tacklingen han satte på Mascherano. Efter lidt afslappet tiki-taka spil fra Argentina, kom Kezman flyvende ind i billedet med en fuld saks. Kampen endte 6-0 til Argentina, og Serbien og Montenegro røg ud af gruppespillet med 0 point.

3. David Beckham – VM 1998 imod Argentina

Dette røde kort kan muligt være en af de mest omtalte røde kort til en VM-slutrunde. Den danske dommer Kim Milton var aldrig i tvivl, og efter lidt tummel og snakken hev Milton det røde kort op af lommen. Efter en kamp om bolden i luften faldt Diego Simeone ned over David Beckham, imens han pressede Beckham mod græsset. Fanfavoritten, Beckham, var ikke helt fan af dette, og spændte ben for Simeone, hvilket endte med et rødt kort til Beckham. Ikke det farligste vi har set på en fodboldbane, men var det overhovedet nok til et rødt kort?

2. Luis Suárez – VM 2010 imod Ghana

På andenpladsen finder vi nok endnu en af de mest omtalte røde kort i VM-historien. Dette røde kort kan muligvis også være på grænsen til unfair spil. Men igen så er Suárez ikke rigtigt kendt som en spiller der går meget op i fairplay til tider. Man kan argumentere for både at gøre dette og ikke gøre dette til en kamp. Hvad nu hvis du vidste, det ville give dit hold en ekstra chance for at gå videre til semifinalen, ville du så ikke have gjort det? Ligegyldigt hvad så giver den famøse redning med hånden, og hans ”munter” jubelscene i spillertunnelen, dette røde kort en anden plads på listen.

1. Zinedine Zidane – VM 2006 imod Italien

En VM-finale er kendt for at være en kamp med følelser uden på trøjen og med meget fart. Derudover, så ligner det, at enhver spiller kan have en offday på kontoret og næsten K.O. en anden spiller. Dette skete for Zidane, da han gav Materazzi en skalle i brystet. Der har været mange teorier på, hvad der egentlig skete mellem de to spillere i de få sekunder. Efter nogle ikke så pæne ord om Zidanes søster, tændte Zidane af og gik fuld MMA-stil på Materazzi.

Dette var vores top 5 VM røde kort. Forhåbentlig ser vi ikke nogen røde kort, der er lige så slemme til VM i Rusland. Men hvad er en VM-slutrunde uden fight for trofæet?