I slutningen af 2012 kunne vi løfte sløret for den seneste inkarnation af Puma King i Gul/Sort og Sort/Hvid og nu lander kongestøvlen i endnu en ny farvevariant. Her Puma bogstaveligt talt gået helt i sort, og har lanceret en blackoutet udgave - kig med her, og se om den er noget for dig.

Pumas King-kollektionen må siges at være blandt de mest succesfulde og ikoniske gennem tiden, hvor en række af verdens bedste fodboldspillere, har underholdt på grønsværen verden over. Pelé, Maradona og Eusébio er blot få af de legender, der har gjort sit, for at gøre Puma King til det ikon den er i dag.

Den nye Puma King har allerede kort efter lanceringen trukket opmærksomhed fra mange af Pumas store stjerner, og både Nemanja Vidic, Yaya Toure, Phil Jones og Mikel Arteta er alle blandt stjerner, der er skiftet til støvlen.

Nu lander Puma King i en underspillet og ekstremt elegant Sort/Sort farve, der giver støvlen et diskret og alligevel utroligt iøjnefaldende udseende. Der er kun en lille, hvid stribe langs Pumas formstribe på siden, og ellers er eneste brud på den sorte farve den sølfarvede hælkappe.

Puma King har altid været kendt for en ekstremt lækker læderoverdel og på den front er heller ikke nyt at berette. Dog er det ikke en kængurulæderoverdel, men derimod et stykke blødt kalveskind. Puma har dog garvet det, således at det føles enormt blødt og smidigt - og der er derfor god grund til at tro, at den velkendte komfort igen er på sin plads.

Det giver også Puma King et fantastisk, naturligt touch på bolden, som vi er vant til det fra lækre læderstøvler. Det har også været et stort fokuspunkt fra Pumas side af, da de i lanceringen af den nye King også også præsenterede deres nye TouchCell. Det er under den, at Pumas kontrol- og touch-støvler regerer og det siger jo selvfølgelig også noget om, hvilke andre støvler på markedet som Puma King skal konkurrere med.

Puma har udviklet en helt nye læst, der går under navnet ComfortLast. Som navnet antyder, har komfort spillet en stor rolle og nu skulle den ydermere passe bedre til alle slags fødder. Den er blevet en kende bredere i forfoden og der er på den konto blevet lidt bedre plads til fødderne. Derudover følger den fodens naturlige bevægelser grundet dens mere anatomisk korrekte opbygning, hvilket gør Puma King en fornøjelse at træde ned i.

For første gang nogensinde har Puma valgt en ekstern hælkappe på den ikoniske King og det har man valgt efter tæt dialog med nogle af de stjerner, der har stået for at teste den. Hælkappen giver mere stabilitet og beskyttelse omkring hælen uden af være til gene. For yderligere at forbedre komforten har man valgt at bruge læder på toppen af hælen, hvilket nedsætter trykket på akillessenen.

På undersiden af støvlen har Puma holdt fast i deres Pebax-ydersål, der kombinerer lav vægt med stor fleksibilitet. Derimod introducerer de et nyt knopsystem, der baserer sig på nye Traction-knopper, for øget greb i banen og bedre acceleration, samt de klassiske koniske knopper, der sidder stratetisk godt placeret. De sidder nemlig inderst på forfoden i den såkaldte Pivot-zone, der skal forbedre vendinger på små områder.

Med den tredje farvevariant af Puma King - og en virkelig elegant en af slagsen - har Puma givet endnu flere muligheder, hvis du har fået kig på den lækre klassikerstøvle. Er King i blackout noget for dig? Del gerne din mening med os herunder.