Zlatan Ibrahimovic, Gregory Van der Wiel og Nike inviterede indenfor til et storstilet event sammen med en masse hurtige, europæiske fodboldspillere til finalen af Nikes konkurrence om eksplosiv speed, #BeMercurial. Her præsenterede de to PSG-spillere den nye Vapor IX og coachede de unge spillere, der var fundet ved #BeMercurial-events over hele Europa.

Nike gik nok engang deres egne vegne, og afholdt eventet i en gammel, undergrundstunnel i det østlige Paris, hvor der var blevet dekoreret flot op i ægte Mercurial Vapor IX-stil med bannere, #BeMercurial-skilte og naturligvis både lilla og orange lys.

Eventet blev sparket i gang af Shawn Hoy, som er Footwear Product Director i Nike Football og var kommet hele vejen fra Portland for at være med. Han fortalte om ideen bag Vapor IX, hvordan støvlens teknologier fungerede og hvad deres profil for Mercurial-serien er - nemlig spilleren, der kan afgøre en kamp.

Herefter kom Zlatan og Gregory Van der Wiel på scenen, hvor de talte lidt om deres nye støvler, Zlatan fortalte om sit verdensklassemål mod England og Van der Wiel berettede om sin første gode oplevelse som Mercurial-spiller som helt ung.

Herefter forlod Zlatan og Gregory scenen og satte sig ned i et par racerstole, hvor det var muligt at stille spørgsmål til spillerne. Her var vi naturligvis på pletten med spørgsmålet om, hvad Zlatan bemærkede af forskelle mellem Vapor VIII og IX. Her fortalte han, at især Speed Control var noget han satte pris på, og at han synes det var en ret central - og god - ændring af støvlen, som han var ret glad for.

Zlatan nænvte samtidig også, at han godt kunne lide støvlens lave vægt, da han efter eget udsagn er en tung spiller (hvortil salen grinte…). Det fik ham til at føle sig eksplosiv, og han er vild med det tætte fit, der giver ham fin kontrol med bolden.

Efter interview-tiden var overstået, trak de to PSG-spillere over til Nikes Fast Track, hvor en håndfuld unge europæiske hurtigløbere var klar til at dyste om at blive den hurtigste Mercurial-mand af dem alle. Spillerne havde kvalificeret sig via forskellige #BeMercurial-events rundt omkring i Europa, og den hurtigste skulle altså findes i den parisiske undergrund.

Franscisco Fargallo fra Madrid og Daniel Majdancevic fra München var de to hurtigste, og blev kåret som vinderne af #BeMercurial-konkurrencen. Som bevis på deres titel fik de en signeret Vapor IX samt en VIP-billet til Parc des Princes, hvor de den næste måned skal ind og se PSG på hjemmebane.

Men det var ikke slut med præmierne, for det allervildeste stunt var gemt til sidst; Både Zlatan og Gregory var ankommet i et par Lamborghinier, der var spicet op med Vapor IX Speed Control-look, og dem tog stjernerne også videre i. Som en lille bonus fik Fanscisco og Daniel dog lov til at komme med ud og brænde gummi af, hvilket uden tvivl har været en oplevelse med de to fartglade spillere ved rattet.

Hele dagen opdaterede vi via Instagram, Twitter og WebTV - og du kan skabe dig overblikket på vores Vapor IX-kampagne lige her.

Der var fuld knald på #BeMercurial-eventet, og det løfte, Nike gav os inden om, at det ville blive eksplosivt må siges at have holdt stik. Mercurial Vapor IX blev lanceret med et brag med hjælp fra Zlatan og Van der Wiel, og Nike fik samtidig hyldet de hurtigste på deres Fast Track-bane. Hvad synes du om eventet - kunne du have tænkt dig at være med?