Lær at forsvare bedre | Tips fra de professionelle

18.05.2018

Skrevet af Zlatko

Fodbold ændrer sig hele tiden. Den klassiske hårde forsvarsspiller er erstattet af offensive backs. Men er det en god ting? Læs videre her, hvor vi tager et kig på forsvarets kunst - og forhåbentligt lærer dig at blive en bedre forsvarsspiller.

Forskellen mellem sejr og nederlag er hårfin. Ikke nok med, at forsvarsspillerne skal hjælpe med i opbygningen af spillet, så får de også skylden, når modstanderen scorer. Du har måske hørt din træner sige, at modstanderne "forsvarer sig som en enhed" eller "hvis de ikke scorer, så kan de ikke vinde". Men hvad betyder det egentlig? Her kommer fire tips til at forsvare sig bedre:


1 - Vind den første duel

Det er vigtigt at have det mentale overtag i fodbold. Og der er næsten ingen bedre måde at vise det på, end når man lukker sin modstander helt ned. Man sørger for, at deres selvtillid daler, når man vinder duellerne hver eneste gang. Dette kan være forskellen på sejr og nederlag.


2 - Fokus

"Hold fokus på bolden!". Jeg kan stadig høre min far råbe fra sidelinjen, selvom han ikke længere ser mine kampe. Angriberen prøver at snyde dig med nogle hurtige finter. Det øjeblik, du ikke har øje på bolden, slår han til. Derfor er det vigtigt at holde fokus, så du har en større chance for at vinde dine dueller.


3 - Positionering

Din position er vigtig. Du skal kunne reagere hurtigt i enhver situation. I videoen kan du se, hvordan Timo bukker i knæene og er i en næsten 45 graders vinkel i forhold til angriberen. Dette giver et lavere tyngdepunkt, så han kan holde balancen og reagere hurtigt på Jays angreb. Han tvinger angriberen ud på kanten, så han ved, hvor han har ham - han kontrollerer modstanderen.


4 - Udnyt svaghederne

Det er vigtigt at vide, hvilken type spiller du står overfor. Hvis du spiller mod en, der er hurtig, så kan du træde nogle meter tilbage og derefter bruge de ovenstående tips. Du har større chance for at få bolden, hvis de prøver at komme forbi dig. Hvis angriberen har god teknik, så er det vigtigt at holde fokus og tage bolden fra dem.


Det var fire trin til at blive en bedre forsvarsspiller. Jeg håber, du har lært noget af denne blog. Og husk, at du stadig kan bruge disse tips selvom du ikke spiller i forsvaret - prøv det i næste kamp!

Nedenunder kan du se en video om at forsvare bedre. I videoen optræder vores egen forsvarsklippe Timo og Monaco-spilleren Djibril Sidibé.