Nike bød i går på lanceringen af den splinternye Vapor IX i to hidsige farvevarianter, og i dag hiver de endnu et es ud af ærmet - nemlig med en superenkel og elegant farvevariant af Vapor IX i Platin/Sort/Grøn, der leverer et godt alternativ til de mere flamboyante lanceringsfarver.

Normalt ser man de store mærker lancere to farver, når der dukker en ny støvle op på markedet - men vanen tro har Nike set stort på koventionerne og gjort det på deres egen måde. Derfor har de givet os den trejde farvevariant af Vapor IX, som giver Mercurial Vapor-fans et godt alternativ til de hidsige Lilla/Grøn og Guld/Orange-farvevarianter.

Det mest iøjnefaldende ved Nike Mercurial Vapor IX Platin/Sort/Grøn er dog ikke, at farven er mindre iøjnefaldende end lanceringsfarverne - men snarere, at den ikke har den specielle, udhulede overfladetekstur, som Nike kalder Speed Control.

Denne overfladetekstur er den allervæsentligste ændring på Nike Mercurial Vapor IX i forhold til Vapor VIII, men som et alternativ har Nike holdt fast i en læderagtig finish for at give fodboldspillere så mange valgmuligheder som muligt.

Den første model af Vapor IX med denne tesktur er Sølv/Sort/Grøn, og den tilbyder en overdel lavet af Teijin OLM12 med samme læderfinish som man benyttede på Vapor VIII ACC CR7-modellen. Støvlen giver derfor et lidt anderledes touch på bolden end de andre Vapor IX-støvler, hvilket fans af de minimalistiske Vapor-overdele uden tvivl vil byde velkomment.

Den tredje farvevariant af Vapor IX er naturligvis også udstyret med All Conditions Control (ACC) i overdelen, hvilket sikrer at du får et ensartet touch på bolden i alle slags vejrforhold.

For at skille sig yderligere ud er Sølv/Sort/Grøn også den første af de tre Vapor IX-farver, der ikke har en fade-effekt, og overdelen er derfor lavet i én konstant farve. Den brydes kun af det store Nike-swoosh på snuden samt den grønne Nike-blok på indersiden, og det giver igen støvlen et minimalistisk og elegant udseende.

Sålen på Vapor IX går i store træk igen fra Vapor VIII, men man har valgt at ændre i glasfiberpladens konstruktion. Således har man benyttet en 2-lags glasfiberkonstruktion på hele sålen i modsætning til Vapor VIII, hvor der blot var to lag fra midtfoden og til hælen. Dette er sat i verden for at give øget stabilitet samt at gøre støvlen mere responsiv - og har været direkte efterspurgt af profferne.

Vi så med lanceringen af Lilla/Grøn og Guld/Orange, at der som noget nyt vil være spillerstøtte til begge farvevarianter ved lanceringen, men igen bryder Søld/Sort/Grøn mønsteret. Der er nemlig ikke nogle spillere, der hopper i modellen fra start af, og måske den vil fungere som en farvevariant, Cristiano Ronaldo vil vise frem i et par kampe?

Husk at se vores store Vapor IX-univers, hvor du kan se de to lanceringsfarver, opleve en 360-graders præsentation af støvlen og se Jakobs anmeldelse af Vapor IX.

Du kan allerede nu forudbestille Nike Mercurial Vapor IX Platin/Sort/Grøn med forventet levering i starten af marts - kun 1.499,-

Den nye farvevariant af Vapor IX giver et helt andet visuelt udtryk og en anden performance end de to andre farvevarianter, og støvlen figurerer derfor som et godt, elegant og minimalistisk alternativ til de mere eksotiske lanceringsfarver. Men er den noget for dig? Del gerne dine tanker med os herunder.