For Danmark | VM-trøjer inspireret af garderne

15.05.2018

Skrevet af Frederik

Når det danske fodboldlandshold træder ind på den helt store scene til VM i Rusland, bliver det iført nye landsholdstrøjer inspireret af en anden rød-hvid krigerflok, nemlig Dronningens livgarde. Se Danmarks hjemme-, udebane- og målmandstrøjer til VM her!

Efter de to seneste slutrunder med adidas som trøjesponsor er det igen danske hummel, der designer de trøjer, landsholdet spiller i. Og det kan ses. Ligesom den seneste landsholdstrøje fra hummel, der blandt andet havde Holger Danske på fronten, er inspirationen til Danmarks VM-trøjer igen hentet fra ærkedanske symboler, hvor det denne gang er den ikoniske garderuniform, der har været udgangspunkt for designet.

”Landsholdet og garden har fællesskabet i centrum. Både fællesskabet med danskerne og som en del af et hold. Spillere og gardere er sammensat fra alle samfundslag. Det er kun betydningen for holdet og landet, der tæller. Alle sejre tilhører fællesskabet,” forklarer hummel-direktør Allan Vad Nielsen.

Inspirationen fra garderne kan blandt andet ses på det diskrete kryds på brystet af trøjen, der er taget fra de markante hvide skråremme på garderuniformen. En mega fed detalje, der leder ens tanker hen på Holger Danske-grafikken på den trøje, som blev brugt i kvalifikationen.

Fortsættes nedenfor.

Kigger man godt efter, er det ikke svært at se, at den blå farve spiller en rolle på Danmarks trøjer, i form af små detaljer ved halsen og kanten af ærmerne og på spillernes shorts. Den vågne læser vil hurtigt bemærke, at livgarden bærer blå bukser på, hvilket gør historien bag trøjen komplet. Men det er faktisk heller ikke noget nyt at se blå på danske landsholdstrøjer, selv om flere måske vil synes, at det er en mærkværdig farve at bruge, da man normalt blot vil forbinde Danmark med den rød/hvide kombination.

”De blå detaljer har været en del af de mest berømte danske landsholdstrøjer gennem tiden. Der var blåt på trøjen til EM i ’84, der var blåt på trøjen til VM i Mexico, og der var blåt på trøjen, da vi blev europamestre i 1992. Så på den måde er den blå farve også en lille påmindelse om nogle af de største øjeblikke i dansk fodbold. Sådan nogle, som vi sammen drømmer om i de store kommende kampe,” uddyber Allan Vad Nielsen.

Hos Unisport er vi vilde med de blå detaljer, da det giver en utroligt clean trøje, som både Danmarks hjemme- og udebane er, et smukt touch og et anderledes look end på de seneste landsholdstrøjer.

Fortsættes nedenfor.

Det er dog ikke kun garderne og tidligere landsholdstrøjer, der er inspirationskilden til designerne af Danmarks trøjer. hummel mødtes nemlig med flere af spillerne, inden de startede med at designe trøjen, og gav dermed de danske landsholdsprofiler muligheden for at komme med idéer til, hvordan deres VM-trøje skulle se ud.

”Hele vores tilgang til landsholdets store turneringer handler om at dele drømmen og om at dele fodbold i vores store fællesskab. Derfor er overskriften forud for sommerens store udfordringer ”Share the Dream”, og derfor skulle spillerne selvfølgelig også have chancen for at dele deres tanker og idéer om den ideelle landsholdstrøje,” slutter hummel-direktør Allan Vad Nielsen.

Du kan se Danmarks VM-trøje i aktion for første gang i testkampen mod Sverige den 2. juni, og du kan allerede nu få fat i din trøje lige her!

Nedenfor kan du også se de tre forskellige målmandstrøjer, som Danmarks målmænd kan komme til at bære til slutrunden i Rusland, og dem kan du selvfølgelig også købe her hos Unisport.