Det har været en begivenhedsrig weekend, hvor der er blevet spillet et hav af topkampe, der vanen tro har leveret et par støvlespots af højeste kaliber. I dag når vi hele Jorden rundt, men én ting har været på alles læber og fødder på tværs af kontinenter; Vapor IX. Den har nemlig fået en tidlig debut flere stedet og du kan se hvem de skyldige er lige her.

Andrew Hoole (Newcastle Jets) - Adidas F50 Adizero Prime Lilla/Neon/Orange Vi starter på den anden side af kloden, hvor vi tog et kig på den australske liga, hvor verdens bedste angriber, Emile Heskey, huserer. For en stund lod vi dog vores blik vandre og det skulle vise sig at være belønnende, da vi spottede hans holdkammerat Andrew Hoole i en legendarisk støvle. Valget var faldet på et par Adidas F50 Adizero Prime, der stadig regerer på førstepladsen som verdens letteste støvle nogensinde. Med en kampvægt på 145 gram er den næsten urørlig, men vi krydser stadig fingre for, at der en dag er nogen, der tør udfordre den.

Emiliano Armenteros (Osasuna) - Joma Fit100 Ultralight Rød/Blå/Grøn Så man spansk fodbold i weekenden og har man fået for vane at holde øje med spillernes fodtøj, så var man velsagtens ved at gå ud af sit gode skind, da Armenteros gik på banen. Vi havde i alle fald lidt svært ved at forstå, hvorfor en professionel fodboldspiller ville vælge et par Joma Fit100 Ultralight i Rød/Blå/Grøn, som Jakob i sin tid anmeldte og forkastede lige så hurtigt, som han havde fået dem på fødderne. Men hvem ved, måske har han set noget i dem, som vi ikke har.

Cesc Fabregas (Barcelona) - Puma Powercat 1.12 Graphic Den spanske midtbanestjerne blev af sin støvleudbyder hyldet med en helt eksklusiv farvevariant af sine Puma Powercat 1.12. Den har han nu taget i aktion og de fandt i weekendens kamp mod Malaga vej til netmaskerne og det gav os muligheden for at kigge nærmere på dem. Farverne er inspireret af det spanske såvel som det catalanske flag og egner sig derfor godt til brug på Spaniens landsholds og når han tørner ud for FC Barcelona.

Lionel Messi (Barcelona) - Adidas F50 Adizero Gul/Sort Verdens bedste fodboldspiller var kørt i stilling til at give debut til sine helt og aldeles eksklusive Adidas F50 Adizero Ballon d'Or. Dem havde Adidas designet til argentineren for at markere hans flotte bedrift i at vinde prisen fire gange. Det blev dog ved snakken, da Lionel Messi leverede en fuser og fortsatte i sine almindelige F50 Adizero Gul/Sort. Det skulle dog ikke holde ham fra at lave et mål og en assist.

Martin Caceres (Juventus) - Nike Mercurial Vapor IX Lilla/Grøn Hov, hov, hov, Hr. Caceres. Det blev til en lidt tidlig debut til Nike Mercurial Vapor IX på den internationale scene, da Juventus' forsvarsspiller havde fundet sit par frem til kampen mod Parma. Hvis han troede, at han kunne slippe af sted med det, havde han altså valgt den ret så forkerte støvle, da den ikke ligefrem er diskret udstyret, hvad angår farverne. .

Leandro Castan (AS Roma) - Nike Mercurial Vapor IX Lilla/Grøn I den italienske Serie A var der flere spillere, der havde vovet sig i et par Vapor IX, som endnu har sin officielle lancering til gode. Meget tyder dog på, at det er ved at være oppe over, da flere og flere stjerner hiver de efterspurgte støvler på fødderne. Det er faktisk heller ikke første gang, at Leandro Castan er lidt for tidligt på færde, hvad angår ikke-offentliggjorte støvler, da han lavede samme trick med Nike Mercurial Vapor VIII Turkis/Orange.

Papiss Cissé (Newcastle) - Nike T90 Laser IV Blå/Sølv/Sort Den senegalesiske angriber har i indeværende sæson fået mere plads at boltre sig på i angrebet, da hans makker, Demba Ba, er skiftet til Chelsea. Fra sæsonens start var angriberens fodtøj også et andet, da han i sommers havde lagt sin Nike T90 Laser IV på hylden til fordel for et par Tiempo Legend IV. Nu har han imidlertid taget dem ned fra selv samme hylde, da det igen er den selvudnævnte angriberstøvler, der pryder hans fødder og om det kan bringe Cissé tilbage på det målscorende spor vil fremtiden så vise.

John Terry (Chelsea) - Nike Tiempo Legend IV Elite Clash Hvid/Sort Det skabte en del postyr, da Umbro-koryfæet John Terry blev smidt på porten af selv samme grundet hans uheldige omgang i pressen. Da Chelsea-kaptajnen efterfølgende havde arbejdet sig igennem sit lager af støvler, stod han naturligvis og manglede en ny udbyder og her er Nike trådt til. I hans comeback-kamp viste han sine nye støvler frem og valget var faldet på et par Nike Tiempo Legend IV Elite Clash Hvid/Sort.

Franck Ribery (Bayern München) - Nike Mercurial Vapor IX Lilla/Grøn Under lidt varmere himmelstrøg, har vi i den seneste dages tid kunne følge Bayern München i Qatar, hvor de har været på træningslejr. Her har Mercurial-spillerne ikke været bange af sig, da de uden de store kvaler har vist sig frem i de nye Nike Mercurial Vapor XI forud for deres officielle lancering. Franck Ribery er naturligvis iblandt og han viste den Lilla/Grønne farvevariant frem.

Xherdan Shaqiri (Bayern München) - Nike Mercurial Vapor IX Guld/Orange Det schweiziske vidunderbarn måler kun 170 cm og tager man hans kropsbygning med i det regnestykke, er han muligvis fodboldverdenens mest kompakte spiller overhovedet. Shaqiri har i alle fald en fin fordeling af muskler, men formår stadig at være uhyre let til fods. Det skyldes muligvis hans støvlevalg, da han er fast mand i Mercurial-kollektionen, hvor han for nylig har optrådt i en anden farvevariant af Vapor IX. Her er det guld og oranger, der dominerer og det ser i den grad friskt ud.

Toni Kroos (Bayern München) - Adidas Adipure 11Pro Custom Hvid/Rød/Sort De fleste havde nok afskrevet herren her fra vores støvlespots, da han i stil med sin holdkammerat Bastian Schweinsteiger har holdt stædigt fast i et par Adidas Adipure IV. Nu har piben fået en anden lyd og Kroos har øjensynligt skiftet dem ud med et par nye Adipure 11Pro - eller har han? Vi tror nemlig blot, at tyskeren har fået maskeret et par Adidas Adipure IV i stil med førnævnte. Det tror vi især på grund af knopsystemet og ydersålen, der minder mere om det vi så på Adipure IV.

Vapor IX sign up

Nike Mercurial Vapor XI lurer i kulissen og det tegner sig til at blive en storstilen lancering. Det var dog ikke det eneste, vi havde på menuen i dag og vi har især et fikseret øje på Kroos' støvler. Hvad mener du om custom-støvler som hans? Og hvilken af de to Vapor IX-farvevarianter kan du bedst lide? Del din kommentar i boksen herunder.