Vi har i små glimt varslet om nye fra det klassiske, engelske sportsmærke Umbro og nu er tiden kommet. En ny kontrolstøvle er landet og følger op på dens populære forgænger. Så uden videre tidsudtræk, er det blevet tid til at præsentere Umbro Geometra Pro II Sort/Turkis.

Den første generation af Umbro Geometra Pro blev en stor succes, da den var med til at gøre kontrolstøvler til det etablerede instans på markedet, de er i dag. Den fik også lov til at løbe i lang tid, da den første gang blev præsenteret i sommeren 2011. Siden da har engelske Umbro haft sine op- og nedture, men meget tyder på, at fremtiden ser lys ud for det Manchester-baserede sportsmærke.

Du kan allerede nu forudbestille dit par Umbro Geometra Pro II Sort/Turkus her med en forventet levering i starten af marts - kun 1359 kr.

Umbro Geometra Pro II Sort/Turkis skriger nemlig af kvalitet og fantastisk håndværk, som vi er blevet så vante til det fra englænderne. Fokus på den nye støvle har været, at den skal optimale egenskaber for boldkontrol, så du uanset din position på banen vil være i stand til at kontrollere spillet. De målsætninger har Umbro opnået ved at kombinere de bedste materialer med ditto teknologi og nok endnu en gang slipper de rigtig, rigtig godt fra det.

Overdelen består af enormt lækkert og blødt læder, der lover super komfort og et naturligt touch på bolden. Overdelen er yderligere blevet behandlet med en coating, der kan ses i det her sildebensmønster, der løber på tværs af støvlen. Det skaber en meget høj friktion mellem bold og støvle, hvilket giver sublim boldkontrol, der som nævnt har stået højt på agendaen under udviklingen. Det kommer samtlige positioner på banen til gode, da man hos Umbro mener, at spillet kan kontrolles overalt på banen og hvis alle kan det, er sejren selvskrevet.

Umbro Geometra Pro II har i stil med sin forgænger en assymetrisk snørring, hvilket giver en stor, ren sparkeflade på indersiden af støvlen. Det er også med til at forbedre din kontaktflade med bolden og du kan dermed nå at påvirke den mest mulig til din fordel. Det giver dig også muligheden for at udnytte til blik for spillet maksimalt, da du trygt kan stole på støvlerne og det er netop tanken bag Geometra Pro II; den skal give dig forudsætningerne til at diktere og kontrollere spillet.

På indersiden af støvlerne kommer Umbros tekniske færdigheder for alvor til udtryk. I stil med den første generation er indersiden dedikeret til at præcisere tæmninger og afleveringer. De store puder kalder Umbro for Dampening Control Pods, der er blevet foret med memory foam og belagt med den samme coating for øget greb i bolden. Foruden teknologien, skal der også lyde et stort bifald for æstetikken, da den simple sammensætning af sort og turkis giver Umbro Geometra Pro II et fantastisk klassisk look.

For at holde vægten nede, har Umbro støttet støvlen med deres A-Frame Support omkring midterfoden, der stabiliserer støvlen og holder din fod på plads. Det gør i øvrigt også holdbarheden markant bedre, da læderet ikke får mulighed for at udvide sig unødvendigt meget og du kan derfor få glæde af dit par Geometra Pro II i lang tid. Det er vi dog efterhånden blevet vant til fra Umbro, da deres håndværk som altid er i høj, høj klasse.

Knopsystemet er taget med fra forgængeren, men det skal kun gælde som et kompliment, da det virkelig fungerede godt. Det er designet til at optimere acceleration i alle retninger, hvor der især omkring forfoden er taget højde for afsæt og retningsskift. Her adskiller ydersålen sig også fra resten konstruktionen, da materialet er marginalt blødere, for at give støvlen bedre mulighed for at følge fodens bevægelser optimalt.

Du kan allerede nu forudbestille dit par Umbro Geometra Pro II Sort/Turkus her med en forventet levering i starten af marts - kun 1359 kr.

Umbro er i den grad tilbage og vi er intet mindet end faldet på halen over den nye Geometra Pro II. Design og teknologi ser ud til at gå op i en højere enhed og mon ikke vi kommer til at se meget mere til englænderne i fremtiden. Hvad siger du til støvlerne? Er Umbro tilbage i din bevidsthed? Del din kommentar i boksen herunder.