Om godt to en halv måned går det igen løs på den største europæiske scene, når Champions League genoptages. Der er trukket lod til 1/8-delsfinalerne og allerede i første runde er der et par gigantopgør på papiret. Dem tager vi et nærmere kig på her, for at se om vi kan spå, hvad mestrenes turnering har i vente til os.

Kort før jul blev der trukket lod til 1/8-delsfinalerne i Champions League, hvor det nu står klart, at én eller flere af favoritterne må forlade turneringen tidligere end forventet. Nogle af de største hold i Europa er blevet parret med hinanden og til trods for snak om fixede lodtrækninger er det nu en realitet. Så lad os gå lidt tættere på de første Champions League-kampe for 2013 og lad os til sidst høre hvilke du ser mest frem til.

De tyrkiske mestre fra Galatasaray skal op imod det tyske storhold Schalke 04. Den 20. februar drager Klaas Jan Huntelaar til Istanbul sammen med resten af de blå og det bliver især ham, der skal levere på dagen, hvis man skal have et resultat med hjem. Galatasaray har nogle af Europas mest frygtede fans, der formår at skabe et enormt pres på tribunerne, der i gruppespillet blandt andet kastede en sejr mod Manchester United af sig. Vi spår to meget, meget tætte opgør og tør ikke slå os fast på en favorit.

Én af de helt store overraskelser i Champions League i år, må om nogen være skotske Celtic. Det hårdtkæmpende mandskab har blandt andet en sejr over Barcelona med i ryggen, når de italienske mestre Juventus venter i 1/8-delsfinalen. Begge er hold med fantastisk defensiv organisation, men vi tror nu alligevel, at Juventus, der indtil nu har haltet lidt i turneringen, viser klassen og og lever op til favoritrollen ved at sende Celtic hjem til det koldere nord.

Spanske Valencia har for længst spillet sig ud af mesterskabskampen i den nationale liga og det kan derfor forventes, at de vil satse stort på Champions League. Der venter dog Soldado & co. en stor opgave i skikkelse af den nyrige, franske klub Paris Saint Germain. De har handlet stort ind på transfermarkedet, hvor blandt andre Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva og Javier Pastore er trådt til. Hvis Paris' nye stjerner rammer dagen kan de slå de fleste hold og vi tipper dem derfor til at gå videre til kvartfinalerne.

Et meget, meget spændende opgør venter ligeledes, når portugisiske Porto tager imod Isco og Malaga. De portugisiske mestre har for nyligt taget afsked med deres største stjerne, Hulk, der er rykket til Rusland og Zenit St. Petersborg. Det har dog ikke vist sig i resultaterene, der har været flotte indtil nu, men om den nykårede 'Golden Boy', Isco, kan gøre en ende på Portos stime til vise sig. Det er næsten for tæt til at vælge en favorit, men vi mistænker Isco for at levere på dagen og han vil derfor sikre Malaga en plads i næste runde.

Et på papiret meget jævnbyrdigt opgør venter, når The Gunners tager imod Bayern München. Arsenal har ikke haft den bedste sæson, hvor afskeden med nogle af de største profiler har været til at se. Anderledes godt er det gået Bayern München, der søger revanche efter sidste års nederlag i finalen på hjemmebane. Vi tror, at Schweinsteiger, Ribery og Müller viser sig at være en for stor mundfuld til Cazorla og Podolski, der bliver sendt hjem til England med et nederlag i bagagen.

Set med danske briller kunne Shaktar ikke have trukket en bedre modstander. Det ukrainske mandskab, der tiltrak sig stor opmærksomhed som følge af deres usportslige optræden mod FC Nordsjælland, bliver forhåbentlig sendt hjem med en ordentlig sæk fra Borussia Dortmund. Götze, Reus, Lewandowski og resten af holdet har været en særpræget oplevelse i årets turnering, hvor mand endte som nr. 1 i gruppen foran Real Madrid, Manchester City og Ajax.

AC Milan er svundet i styrke siden Zlatan Ibrahimovic og Thiago Silva forlod klubben, men man skal hverken undervurdere deres stærke mandskab eller fænomenale rutine i europæisk fodbold. De har tidligere bidt skeer med FC Barcelona, men med Lionel Messi på holdkortet i sin nuværende form ser det noget svært ud for italienerne. Den lille argentiner har bombet i massevis i 2012, men fokuserer man for meget på ham, tager Xavi, Iniesta, David Villa eller en anden over. Vi spår, at Barcelona går videre.

Det nok største opgør der venter i 1/8-delsfinalerne er opgøret mellem Real Madrid og Manchester United. To af de helt store favoritter til titlen tørner sammen tidligt i turnering og det ser allerede nu meget jævnbyrdigt ud. Der er også fokus på Cristiano Ronaldo, der for første gang efter sit skifte til Madrid vender tilbage til Old Trafford og sin gamle hjemmebane. Her venter formentlig en hyldest og et toptændt United-mandskab med Rooney og Van Persie i spidsen. Vi tør ikke gætte på udfaldet, men måske du har et bud?

De næste to måneder kan slet ikke gå hurtigt nok og vi ser mere end almindeligt meget frem til Champions League i 2013. Hvem har du som favoritter til titlen? Og hvilken af de ovenstående kampe ser du mest frem til? Del dit bud og din kommentar i boksen lige herunder.*