Nike Tiempo Legend IV ACC Sort/Neon er den anden farvevariant, der lander til den klassiske støvle op til det nye år. Den lander i en mere typisk, sort farvevariant, men som også nyder godt af den iøjenfaldende neongule farve, der også blev brugt på den nyeste Nike T90 Laser IV.

Nike Tiempo Legend IV er amerikanernes bud på en ærkeklassisk kængurulæderstøvler, der kan konkurrere på niveau med de moderne alternativer. Det vil sige, at Nike har opdateret deres ikoniske Tiempo-kollektion med alt fra nyt knopsystem til redesign af pløsen. De ændringer går vi lidt tættere på her, når støvlen kommer under linsen.

Du kan allerede nu forudbestille dit par Nike Tiempo Legend IV ACC Sort/Neon her med en forventet levering i starten af januar - kun 1104 kr.

Det er efterhånden blevet en tradition, at Nike Tiempo Legend skal lanceres i en Sort/Hvid/Neon farvevariant i hver generation og nu er tiden kommet til den fjerde installation. Det er med skrigende neonfarvede detaljer på hælen, pløsen og på hele undersiden af støvlen. Umiddelbart skulle man tænke, at det stred lidt imod de klassiske og oldschool idealer, men Nike formår at eksekvere det med stor succes.

På Nike Tiempo Legend IV er man gået væk fra den klassiske pløs, der kunne foldes ned over snørrebåndet. Den beslutning har man taget i samråd med nogle af de professionelle spillere, der til daglig slår deres folder i støvlen. Det har resulteret i en tættere touch på bolden og i sidste ende give dig mere kontrol. Pløsen er også blevet én af de vigtigste design features, da det er denne, der kan prale af være klæde i den frække neon farve.

Nike Tiempo Legend IV baserer sig vanen tro på en lækker kængurulæderoverdel, der sikrer en enormt høj komfort og et meget elegant touch på bolden. I garvningsprocessen af læderet har Nike tilført det deres ACC-teknologi (All Conditions Control), der sikrer dig det samme greb i bolden i vådt vejr, som du har i tørt. Det giver dig en enorm fordel, når vejrguderne bider fra sig.

Kængurulæderoverdele synes på vej ud af støvlemarkedet og det efterlader Nike Tiempo Legend IV som én af de få tilbageværende alternativer. Det betyder naturligvis også, at der er ekstra pres på, men Legend IV leverer, som var det en selvfølge. Komforten hører til i toppen på markedet og overdelen giver det naturlige, bløde touch som så mange higer efter.

Det forstærkes yderligere af de strategisk placerede syninger på forfoden. De garanter, at læderet flexer og bevæger sig på den bedste mulige måde i henhold til fodens naturlige bevægelser. Det betyder, at overdelen ikke vil folde unaturligt og skabe folder, hvilket vil forringe dit touch på bolden, men vil tværtimod sørge for, at du uanset fodpositur vil få den optimale kontakt med bolden.

I den i forvejen bløde og komfortable hæl har Nike taget ekstra forbehold for at sikre, at der ikke er chance for at få vabler. De har nemlig beklædt indersiden med et ruskindslignende materiale, hvilket gør Nike Tiempo Legend IV til at træde ned i og vi vil faktisk gå så langt som at påstå, at det er nær umuligt at få valber med den hæl.

Ydersålen er ikke til at undgå og det skyldes ikke blot den hidsige neongule farve, der springer i øjenene med det samme. Ydersålen og det dertilhørende knopsystem er nemlig et meget velovervejet stykke teknik. Den lette ydersål forstærkes af to torsionsbarer over midterfoden, der i samspil med knopsystemet giver et optimalt afsæt. De afrundede knopper og blades skaber en god symfoni mellem stabilitet, komfort og greb i banen, der kan være med til at afgøre, om du kommer først på bolden eller ej.

Du kan allerede nu forudbestille dit par Nike Tiempo Legend IV ACC Sort/Neon her med en forventet levering i starten af januar - kun 1104 kr.

Nike har virkelig fået opdateret deres katalog af fodboldstøvler til det nye år med to nye farver til Nike Tiempo Legend IV, en ny til T90 Laser IV og CTR360 Maestri III. Så mangler der kun den gloriøse Mercurial-kollektion. Hvad tror du, Nike har i ærmet? Og hvad synes du om de nye farvevariant? Del din mening med os i kommentarfeltet lige herunder.