Der har været meget snak om den nye Nike GS2, som er enormt revolutionerende med sin miljøvenlige tilgang og lave vægt på kun 160 gram. Men hvordan blev støvlen egentlig til? Det har Nike lavet en lille serie af tegnede billeder over - så følg med, når bønne bliver til støvle.

Det første skridt er at begynde helt forfra med sin forestilling af fodboldstøvler. Skal de have vinger, skal knopperne inspireres af hajtænder, og skal overdelen være som et lag hud? Ideerne er mange, og i idefasen sætter kun fantasien grænser.

Step 2 lyder bedst på engelsk; F… the rules. Altså, forget the rules. Ikke det andet, nej. Det betyder glem reglerne, og betyder at du skal give alle konventioner det røde kort og tænke ud af boksen. Skidt med regler - lad os lave nogle nye.

Næste skridt var at lytte til de bedste atleter i spillet. Det er dem, der benytter støvlerne på daglig basis, og dem der ved præcis hvad de leder efter i en fodboldstøvle. Hvad skal der til for at føle sig hurtigere, kontrollere bolden bedre eller endda opnå lavere vægt?

Herefter kommer udfordringen; Man har ideen, men hvordan i alverden skal man omsætte det til teknologi og noget der rent faktisk kan lade sig gøre? Innovation kan komme alle steder fra, så det handler om at prøve alt man kan komme i tanker om - pludselig dukker noget genialt op.

Gennem denne innovationsproces fandt man frem til noget så ukonventionelt som en bønne, nemlig castorbønnen. Ikke nok med at den kan sikre speed, kontrol og lav vægt, så er den også nedbrydelig og bedre for vores planet. Lettere, stærkere materialer - alt sammen fra en lille bønne.

Lettest, grønnest, hurtigst. Bønner, flasker og bio-materialer. Det er ikke fast-food - det er opskriften på Nike GS2, og den indkøbsliste ville nok rejse et par øjenbryn i det lokale supermarked.

Det er dog ikke det lokale supermarked, Nike GS2 kommer fra - støvlen bliver perfektioneret med præcision på Nikes fabrik i Montebelluna i Italien, hvor alle GS2-støvler skabes i hånden. Perfezione, som italienerne ville sige.

Sidste skridt foregår på banen, hvor Nike GS2 er dødbringende i alle forhold - uanset om det regner eller om solen skinner. Nu er det op til spillerne at gøre resten. GS2 - ødelæggende på banen, og ikke på planeten.

Er du blevet vild med den lækre GS2? Så kan du få dit eget par lige her - støvlen er på lager for hurtig levering.

Hvilken af Nike GS2-spillerne synes du passer bedst til støvlen - og er der nogen spillere, du gerne havde set på GS2SQUAD? Del meget gerne din mening om støvlen lige herunder billedet.