Fodboldstøvler har udviklet sig meget, siden bedsteforældrene var unge med carbonfiber, mikrofiberoverdele og avancerede knopsystemer. Alligevel vil mange nok pege på kængurulæder som en meget naturlig del for en fodboldstøvle - det ligger på en eller anden måde latent i begrebet.

Spørgsmålet er dog nu, om kængurulæder er ved at være en saga blot på fodboldstøvler? Til FNs klimamøde i Rio de Janeiro medgav Pumas direktør Jochen Zeitz, at det tyske traditionsmærke er nødt til at følge resten af fodboldstøvleindustrien ved at bevæge sig væk fra kængurulæder.

“Jeg tror at vi på et tidspunkt vil være nødt til at kigge på alternative materialer, det er der ikke noget spørgsmål om. Vi burde spise mindre kød, alle sammen, og burde bruge mindre læder - sådan ser jeg på det,” sagde Zeitz til topmødet.

Hvis Zeitz fører sine tanker ud i livet, vil vi komme til at se drastiske ændringer hos Puma, da de har en del kængurulæderstøvler i deres sortiment - bl.a. Puma evoSpeed 1 K-Skind, PowerCat 1.12 samt naturligvis de klassiske Puma King-støvler.

Markedet er de seneste par år også begyndt at bevæge sig væk fra kængurulæder, og både Nike og Adidas har allerede fundet på alternative løsninger i deres støvlesiloer. Nike bragte det revolutionerende materiale KangaLite på banen i 2009 på deres CTR360 Maestri, og har kun Tiempo Legend tilbage i deres støvlekollektion som kængurulæderstøvle.

Sidenhen har Adidas fulgt trop, og deres to tidligere kængurulæder-siloer, Predator og AdiPURE, har nu overdele af henholdsvis Hybridtouch og Taurus-læder - hvilket gør klassikeren Copa Mundial til den eneste Adidas-støvle af kængurulæder. Med andre ord er der også sket et skift fra Pumas naboer i Herzogenaurach, og man kan derfor ane en trend i branchen.

Hvad tror du, tendens bliver frem over? Kommer mærkerne til at holde fast i en enkelt silo med kængurulæder, eller vokser fremtidige generationer op med udelukkende mikrofiberstøvler? Debatten er som altid åben nedenfor, og vi hører meget gerne dit bud.